Cumhurbaşkanlığı üniversite tercihleri için kılavuz paylaşacak

Cumhurbaşkanlığı'nın İnsan Kaynakları Ofisi, üniversitelerin tercih dönemi ile alakalı bir kılavuz hazırlamakta.

Cumhurbaşkanlığı üniversite tercihleri için kılavuz paylaşacak


Cumhurbaşkanlığı'nın İnsan Kaynakları Ofisi, üniversitelerin tercih dönemi ile alakalı bir kılavuz hazırlamakta. Çalışma ile birlikte, hangi bölümlerin iş bulma konusunda çok daha avantajlı  bir durumda olduğu da ortaya koyulmuş olacak. Öğrenciler araştırmayla birlikte tercih etmiş oldukları okul ve de bölümün iş bulma potansiyelini daha öncesinde görmüş olacak.

Üniversitenin adayları 15 ila 16 Haziran tarihi içerisinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavıyla alakalı olarak gün sayfamaya başlamış durumda. Sınavdan sonra öğrenciler büyük bir tercih heyecanı yaşıyor olacak. Üniversite adaylarının yaşamlarını şekillendirecek durumdaki bu tercih dönemi içerisinde, onlara desteklerin en büyüğü ise Cumhurbaşkanlığının İnsan Kaynakları Ofisi’nden gelmiş olacak. İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılmış olan bu çalışma dahilinde, hangi kısmından mezun olanların tam olarak ne kadar zamanda iş bulmuş olduğu, ne kadar  bir kazanç elde etmiş olduğu, iş dünyası içinden hangi kısımlara ihtiyaç duymakta olduğu başlıkları da belirlenmiş durumda olacak.

İnsan kaynakları ofisi içerisinde yapılmış olan hazırlıklar dahilinde Yükseköğrenim istihdam endeksinin araştırmasının aynı zamanda ücret ile birlikte niteliklerin uyuşmazlığı (miss match), istihdamla ilgili oranlar ve e  işe giriş zamanları başlıklarında sona gelinmiş bir durumda. Araştırmanın aslında öteki başlıkları da; kamu ile birlikte özel sektörün ayrımı, yayılımla ilgili oranlar ve de  işe girilmiş olan firmaların büyüklük konuları da kademeli bir şekilde çalışmalar devam ettiriliyor.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.