Android TV kullananlar günceleme için az daha beklemeli

7 Mayıs tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş olan ve Google şirketine ait ekosisteminin daha tam olarak ne yeniliklerle karşılaşacak olduğunu bizlere bir şekilde göstermiş olan Google I/O Etkinliği çok fazla bir ilgi görmüş oldu

Android TV kullananlar günceleme için az daha beklemeli


7 Mayıs tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş olan ve Google şirketine ait ekosisteminin daha tam olarak ne yeniliklerle karşılaşacak olduğunu bizlere bir şekilde göstermiş olan Google I/O Etkinliği çok fazla bir ilgi görmüş oldu. Yeni Pixel serisindeki akıllı telefon modellerini de etkinlik kapsamında tanıtmış olan Google şirketi, Android işletim sisteminin yeni versiyonu olarak karşımıza çıkacak Android 10 Q sürümüyle alakalı özellikleri ve de bütün yenilikleri  resmen duyurdu.

Gerçekleştirmiş olduğu etkinlik içerisinde; Google Görseller isimli aram bölümünden Asistan'a, Google Lens isimli platformdan Nest Hub'a kadar farklı farklı alanlar içeriisnde yeniliklerini duyurmuş olan Google şirketi, Android TV'den ise zaman içerisinde hiç bir şekilde söz etmedi. Kullanıcıların arasında ise Android TV'nin bitirilecek olduğu konusunda söylentiler dolaşmaya başlamıştı ki Google şirketinden bu konuyla alakalı yeni bir tane açıklama gelmiş oldu.

Teknoloji devi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa çok yakın bir zaman içerisinde Android TV'ye özel olarak Q güncellemesini görememiş olacağız. Google şirketinin bu kararı alması konusunda Android 9 Pie  isimli işletim sistemiyle alakalı güncellemesinin kullananlar tarafından daha yeni bir şekilde Android TV'ler üzerine yüklenmeye başlanmış olması da çok büyük  bir önem taşımakta.

Google şirketinin Android TV Müdürü görevinde bulunan Shalini Govil-Pai, platformlarında Q  isimli güncellemesinin ''aynı anda yapılmasının gerekmemekte olduğunu'' ifade etti. Hâlihazır bir şekilde çalışmakta olan Android TV cihazlarının %80'den fazlasının Android 7 Nougat ile birlikte üstündeki bir sürüm olduğu, 2019 senesinin sonuna kadar platform üzerinde yer alan cihazların %60'lık bir kısmının Android 8 Oreo isimli işletim sistemine geçiş gerçekleştirmesinin beklenmekte olduğu da Google şirketi tarafından belirtilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.