Android üzerindeki Opera sürümü için bedava VPN desteği

İnternet tarayıcı pazarı içerisinde kendisine has bir hayran kitlesi yer alan Opera, masaüstü uygulaması içerisinde senelerdir VPN koruması hizmeti sunmaktaydı.

Android üzerindeki Opera sürümü için bedava VPN desteği


İnternet tarayıcı pazarı içerisinde kendisine has bir hayran kitlesi yer alan Opera, masaüstü uygulaması içerisinde senelerdir VPN koruması hizmeti sunmaktaydı. Geçmiş olduğumuz ay  içerisinde Beta versiyon kullanıcılarına özel olarak Android işletim sisteminde de VPN kullanma konusunda şans sunmuş olan şirket, yeni güncellemeyle beraber bu özelliği bütün Android işletim sistemi kullanıcılarının hizmetine sunmuş olacak.

VPN ile ilgili hizmet, uzakta yer alan bir sunucu veyahut internet sitesiyle özel bir bağlantı kurmayı sağlamakta. VPN kullanılmakta olan bağlantılarda, saldırılara açık bir durumda bulunan halka açık ağlar yerine özel bir tane bağlantıdan veri alınarak yollanılıyor. Böylelikle de çevrimiçi durumdaki aktivitelerin izlenmesiyle beraber takibi zorlaşmış oluyor.

Opera tarayıcısının kendi içerisinde yer alan VPN ise, 256 bit  özelliğe sahip şifreleme yöntemi ile birlikte verilerin güvende kalmasını sağlamış oluyor. Öte yandan VPN, dünya üstündeki sunucuları üzerinden bağlantı kurup kullanıcının gerçek konumunu gizleme konusunda da yardımcı olabiliyor. Opera platformu bu VPN hizmeti içerisinde nerelerdeki sunucuları kullanacak olduğunu belirtmemiş olsa bile Asya ile birlikte Avrupa veyahut Amerika’da yer alan bir sunucuyu seçmek olanaklı. Diğer taraftan, isteğe bağlı bir şekilde VPN’in kendisi de uygun durumdaki bağlantılar arasından en iyi olanını seçebilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.