App Store'den yılbaşında yeni bir satış rekoru

Geçmiş olduğumuz senenin başında 300 milyon dolar tutarındaki satım alın ile rekor kırmış olan App Store, 2019 senesi içerisinde de bu rekorunu tazelemiş oldu.

App Store'den yılbaşında yeni bir satış rekoru


Geçmiş olduğumuz senenin başında 300 milyon dolar tutarındaki satım alın ile rekor kırmış olan App Store, 2019 senesi içerisinde de bu rekorunu tazelemiş oldu. Apple şirketi, yılbaşının gününde tam  tamına 322 milyon dolar tutarındaki bir satış yapılmış olduğunu resmi bir şekilde açıkladı.

Apple şirketi her yıl gerçekleştiği gibi, 2019 senesinin başında da yapmış olduğu yeni sene satışlarından elde etmiş bulunduğu gelirini açıkladı. 2018 senesindeki rekorunu egale etmiş olan Apple şirketi, satışla ilgili istatistiklerini paylaşıp adeta bir gövde gösterisi yapmış oldu. Paylaşılmış olan satış rakamlarına bakılır ise, noel ile birlikte yeni sene arasında tam 1.22 milyar dolar tutarında bir harcama kayıt edildi. Yılbaşı gününde ise rekor sayıda bir satış yapılıp 322 milyon dolar tutarına ulaşıldı.

Apple şirketi sadece uygulama marketi olarak öne çıkan App Store üzerinde değil, öteki servisleri içerisinde de çok başarılı günler geçirmekte. Öteki hizmetleri içerisinden (iTunes ile birlikte AppleCare ve Apple Pay...) elde edilmiş olan gelirlerde de artış yaşanmışken, bu alan içerisinde de yeni bir rekora doğru gidilmekte. Çarşamba gününde Apple şirketi tarafından yapılmış olan özel bir paylaşımda, App Store'un öteki servis gelirlerinin, bütün zamanların en yüksek sınırına çıkmasına yardımcı olduğu ifade edilmişti. App Store ile birlikte Cloud Hizmetleri, Apple Music,  Apple Pay ve de reklam gelirlerinin toplu bir şekilde birleşmekte olduğu Apple hizmetleri, kendi satış rekorunu ise bu şekilde kırmış bulundu.

Yılbaşı satışları esnasında satın alınmış olan uygulamaların büyük bir kısmı, genel olarak son dönemlerde çok yüksek bir popülarite yakalamayı sağlamış olan uygulamalar. Oyunlarla birlikte kişisel bakım kategorileri, satışlarda ilk sırayı çekerken en çok indirilmiş olan oyunlar ise Fortnite ile PUBG  oyunları oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.