Apple ile kurtarma anlaşması yapıldığını duyurdu

Apple şirketinin 1 numaralı LCD ekran tedarikçisi konumunda yer alan Japan Display şirketi, Amerikan teknoloji devi ile borçlarının tekrardan yapılandırılması amacıyla anlaşma yapmış olduklarını açıkladı.

Apple ile kurtarma anlaşması yapıldığını duyurdu


Apple şirketinin 1 numaralı LCD ekran tedarikçisi konumunda yer alan Japan Display şirketi, Amerikan teknoloji devi ile borçlarının tekrardan yapılandırılması amacıyla anlaşma yapmış olduklarını açıkladı. Japan Display şirketini iflasın eşiğinden almış olan bu anlaşmanın değeri de tam tamına 729 milyon dolar tutarında.

Japan Display  şirketi  direkt bir şekilde Apple şirketinin ismini vermemiş olsa da alacaklılardan bir tanesinin 2 sene boyunca borçlarının ödeme hızlarını yarıya indirmeyi kabul etmiş olduğunu açıkça aktardı. Apple şirketi, 2015 senesi içerisinde yeni bir üretim tesisinin inşası amacıyla Japan Display şirketine 1,5 milyar dolar tutarında bir yatırım yapmıştı.

Japan Display şirketi, Apple şirketine ekran satışları üstünden % ile ödeme gerçekleştirmesi konusunda bir teklifte bulundu. Bu söz konusu anlaşma, o zamanlardaki şartlarıyla kabul edilebilir ve devam ettirilebilir bir ödeme yöntemi gibi durmaktaydı. Bugüne geldiğimiz zamansa durum komple değişmiş oldu.

Küresel bir şekilde akıllı telefon satışları düşme eğrisi içine girmiş turumdayken bir taraftan da OLED ekrana sahip telefonların sayısı git gide artış gösteriyordu. Bu söz konusu 2 gelişmenin arka arkaya gelmiş olması, Japan Display şirketinin LCD ekran  ile ilgili satışlarının da çok önemli bir seviyede düşmesine sebep oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.