Apple iOS 13 testlerine başlamış durumda

Apple şirketinin yeni işletim sisteminin telefonların bazılarında Ekim 2018 tarihinden bu zamana kadar test edilmekte olduğu bilgisine ulaşıldı.

Apple iOS 13 testlerine başlamış durumda


Apple şirketinin yeni işletim sisteminin telefonların bazılarında Ekim 2018 tarihinden bu zamana kadar test edilmekte olduğu bilgisine ulaşıldı.

Apple şirketinin bir sonraki  çıkartacağı işletim sisteminin dağıtımının gerçekleştirilmesine daha aylar var ancak şirket daha şimdiden testlere başlamış bir halde. Apple şirketinin web sitesini düzenli bir şekilde ziyaret etmekte olan iOS 13 işletim sistemine sahip Apple cihazlarının ziyaretleriyle ilgili geçmişleri aylar öncesine kadar gitmekte. iOS 13 sürümünü test etmekte bulunan cihazların sayısında ise son dönemde çok büyük bir artış gözlemlenmekte.

iPhone ile iPad cihazlarda şu an içerisinde kullanımda bulunan iOS 12 isimli işletim sisteminin yerini alması beklenen bu yeni yazılımla birlikte dosya sistemi de tamamen yenilenmiş olacak. Öte yandan iOS 12 işletim sistemi için yetişmemiş olan özellikler de bu versiyon içerisinde yer alacak. Apple şirketinin daha önce açıklamış olduğu özelliklerin bazıları, hata düzeltmeleriyle birlikte optimizasyon süreçlerinden dolayı halen son kullanıcılara sunulabilmiş bir durumda değil.

Özellikle de iPad cihazlarının  kullanıcılarını mutlu etmesi konusunda bir beklenti bulunan yeni iOS versiyonu içerisinde, uygulamaları sekmeler üzerinde açma, ekranı bölüp çoklu işlem gerçekleştirebilme desteği benzerindeki farklı özelliklerin de olması konusunda bir beklenti var. MacOS'a özel gelmiş olan karanlık modun iOS işletim sistemine de gelmesi konusunda bir beklenti mevcut.

Şimdilik ise iOS 13 işletim sistemiyle alakalı bilgilerimiz  sadece bu kadar. iOS 13 işletim sisteminin tam olarak ne zaman çıkacak olduğunun Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Apple WWDC kapsamında açıklanması beklenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.