Apple şirketi Amerika'da iPhone üretimi yapmayacak

Foxconn Technology Group, şirketi Çarşamba günü yapmış olduğu açıklama içerisinde, Wisconsin isimli kampüsünün odak noktasını mavi yakaya sahip üretimden bir tane araştırma merkezine kaydırmış olduğunu ifade etti.

Apple şirketi Amerika'da iPhone üretimi yapmayacak


Foxconn Technology Group, şirketi Çarşamba günü yapmış olduğu açıklama içerisinde, Wisconsin isimli kampüsünün odak noktasını mavi yakaya sahip üretimden bir tane araştırma merkezine kaydırmış olduğunu ifade etti. Şirket öte yandan 13.000 kişilik iş olanağı sunmayı da sürdürecek. Apple şirketinin ana tedarikçisi konumunda bulunan Foxconn şirketi, öte yandan Çin üzerinde yer alan en büyük işveren konumunda.

Foxconn şirketi Çarşamba günü yapmış olduğu açıklama içerisinde ayrıca, vermiş oldukları taahhütlerin halen sürdüğünü, 13.000 kişiden oluşan bir istihdam oluşturulacak olduğunu ve Wisconsin için uzun vadeli bir şekilde yatırımlar yapılacak olduğunu söyledi. Firma daha öncesinde yapmış olduğu açıklama içerisinde, proje dahilinde 10 milyar dolar tutarında yatırım yapacak oluğunu ifade ederken Çarşamba gününde yapmış olduğu açıklama içerisinde bu yönde bir yatırım miktarına yer vermedi.

Foxconn şirketi, bütün bunların yanında Wisconsin içerisindeki yatırımlarının temelini genişletecek olduğunu da söyledi. Gerçekleştirilecek olan geliştirmenin dahilindeyse gelişmiş durumdaki endüstriyel internet teknolojilerinin araştırma işlemleri ve yüksek teknolojiye sahip uygulama araştırmalarının yer alacak olduğunu da açıkça ifade etti.

Tayvanda merkezi bulunan bu firmanın 1,86 milyon metrekare büyüklüğünde bulunan Wisconsin isimli kampüsü, pek çok üründe kullanımı yapılacak yeni nesildeki sıvı kristal ekran panellerinin üretimini yapmaya başlayacak ilk Kuzey Amerikalı üretme tesisi olarak öne çıkacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.