Apple şirketi batarya hakkındaki bilgileri şişirmekteymiş

Teknolojinin devleri yeni çıkartmış oldukları akıllı telefonlarını tanıttığı esnada sürekli daha da uzun pil ömrü sunmuş olduklarını iddia etmekteler.

Apple şirketi batarya hakkındaki bilgileri şişirmekteymiş

Teknolojinin devleri yeni çıkartmış oldukları akıllı telefonlarını tanıttığı esnada sürekli daha da uzun pil ömrü sunmuş olduklarını iddia etmekteler. Kullanıcıları çok daha fazla sevindirmekte olan bu kullanım zamanları, genel olarak, cihazın son kullanıcılara ulaşması ve sadece bir günü çıkartabilmesi ile son bulmakta. Bu hususa kafayı ciddi anlamda takmış bir aktif savunma grubu da Apple şirketinin telefonlarını testlere tabi tutmuş oldu.

İngiltere'de merkezi bulunan grup, tam tamına 9 tane iPhone telefon modelini  çeşitli test aşamalarından geçirdi. Değişik değişik senaryolar içermekte olan testler sonrasında ulaşılmış sonuçlar da tamamen içler acısı. Apple şirketinin sunmuş bulunduğu kullanım zamanlarının %18'yle %51 oranlarının arasında abartı  bir durumda olduğunun ortaya çıkmış olması, Apple  şirketinin kullanıcılarını üzebilecek gibi gözükmekte.

Özellikle de iPhone XR modeliyle yapılmış olan testin sonrasında Apple şirketinin vermiş olduğu tam şarjda 25 saat süren bir kullanım zamanının sadece 16 saat  ve 32 dakika kadar devam etmesi, Apple şirketinin bu söz konusu değeri %51 oranında abartmış olduğuna da işaret etmekte. Cihazın  çok düşük durumdaki ekran çözünürlüğü bulunan ve daha çok fiyat ve performans odağına sahip olduğu durumda böyle bir sonuç alınmış olması kafalarda soru işaretleri oluşturmakta.

Apple şirketinden de konuyla alakalı açıklama hiç bir şekilde gecikmedi. ''Ürünlerimizi çok titiz bir şekilde test etmekteyiz ve pil ömrüyle alakalı iddialarımızın arkasında durmaktayız'' ifadeleri ile bir açıklama gerçekleştiren Silikon Vadisi devinin firması, sözlerine ''Donanım ile birlikte yazılım arasında oluşturmuş olduğumuz başarılı  bir uyumlulukla iPhone modeli, pil ömrünü en üst seviyeye çıkartmak amacıyla güç kullanımını akıllı olarak yönetebilecek bir biçimde tasarlanmıştır'' ifadelerine yer verdi.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.