Ribery konusunda açıklama yapıldı

Bayern Münih kulübü, Franck Ribery'nin sezon sonrasında takımdan ayrılacak olduğunu duyurdu.

Ribery konusunda açıklama yapıldı


Bayern Münih kulübü, Franck Ribery'nin sezon sonrasında takımdan ayrılacak olduğunu duyurdu.


Alman devi haline gelen kulübün Yönetim Kurulunun Başkanı görevinde bulunan Karl-Heinz Rummenigge konuyla alakalı şu açıklamayı gerçekleştirdi;

''Franck Ribery ile birlikte Arjen Robben'in çok büyük durumdaki oyuncular. Bayern'in ise iki tanesine de borcu bulunuyor. Oyuncularımız için çok büyük ve de duygusal bir veda yapmış olacağız. Onlar fantastik durumdaki futbolu sayesinde Bayern'e fazlasıyla başarılı bir biçimde yardımcı oldular.''

36 yaşında bulunan Fransız asıllı futbolculardan Ribery 12 sene, 35 yaşında bulunan Hollandalı oyunculardan Robben de 10 seneden beri Bayern Münih içerisinde forma giymekteydi.

2007 senesi içerisinde Marsilya kulübünden Bayern Münih kulübüne transfer olmuş bulunan Fransız asıllı oyuncu, Alman ekiple 8 tane Bundesliga ve 1 tane de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış oldu. Bayern Münih forması ile birlikte 427 tane maça çıkmış olan Franck Ribery, 123 tane gol ve 137 tane asistlik performans sergilemiş oldu.

Franck Ribery bu sezonda da Bayern Münih kulübünün formasıyla çıkmış olduğu 34 tane maçta 5 tane gol atarak 4 tane asist gerçekleştirdi. Diğer taraftan Fransız asıllı oyuncuyla Katar ekipleri içerisinden Al Sadd ile Al-Duhali'nin ilgilenmekte olduğu da iddia edildi.

Galatasaray Spor kulübünün Haziran ayı içerisinde serbest kalmış olacak Franck Ribery ile ilgilenmekte olduğu da ileri sürülmüştü. Bir dönemler sarı kırmızılı formayı giymiş olan 36 yaşında bulunan oyuncunun da tekrardan Galatasaray Spor Kulübü ekibine katılmak amacıyla istekli bir durumda bulunduğu da belirtildi.

Dünya çapında ünlü durumdaki yıldız, 2005 senesinin Ocak ayında Galatasaray Spor Kulübüne gelmiş ve aynı sene Temmuz ayı içerisinde ayrılmıştı.

Ribery 2004 ila 2005 sezonu içerisinde Galatasaray Spor Kulübü forması giyerek çıkmış olduğu 14 tane lig maçında 5 tane asist yapmayı başarmıştı. Yıldız durumdaki  oyuncu Türkiye Kupası'nda çıkmış olduğu 3  tane maçta da 1 tane gol atıp 1 tane  asist yapmıştı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.