Apple şirketi Çin asıllı üreticiler karşısında fena ezildi

Çin pazarı içerisinde çok ciddi bir biçimde kan kaybetmiş olan Apple şirketinin satışlardan memnun bulunmadığı gerçeği herkes tarafından bilinmekte.

Apple şirketi Çin asıllı üreticiler karşısında fena ezildi


Çin pazarı içerisinde çok ciddi bir biçimde kan kaybetmiş olan Apple şirketinin satışlardan memnun bulunmadığı gerçeği herkes tarafından bilinmekte. Firmanın satışları endişe verebilecek kadar düşük seviyelerde ve Apple şirketi de servislerle bu açığı kapatabilme konusunda planlamalar yapıyor.

Çin içerisinde en üst seviyedeki telefon denildiğinde akla gelmekte olan isimlerden Apple şirketi, 500 ila 800 dolar tutarındaki bandının tek hakimi olarak sektördeydi. Firmanın %81,2 seviyelerinde payı aniden %54,6’ya kadar düşüş gösterdi.

Bu gerçekleşen düşüşün ilk ve en büyük nedeni ise tabii ki  de iPhone cihazlarının fiyatları. 1000 dolar tutarındaki barajını aşmayı başaran ilk telefon olarak öne çıkan iPhone’lar, Çin asıllı tüketicileri yüksek fiyatından dolayı kendisinden uzaklaştırdı ve kendisini farklı bir fiyat segmenti içerisinde konumlandırdı. Çin asıllı üreticiler ise Apple şirketinden boş kalmış olan pazara 4 elle sarılmış oldu.

Çin asıllı tüketiciler öte yandan, Apple şirketinin kameranın yanı sıra tasarım benzerindeki bazı alanlarda Çin asıllı şirketlerin gerisinde kalmaya başlamış olduğuna da inanmaktalar. Çinlilerde görüntü kalitesiyle birlikte yenilik aslında belki de her şey demek değil ancak fazlasıyla şey demektir. Çin içerisinde cep telefonu alım ve satımı gerçekleştiren önemli şirketler arasındaki Huishuobao’nun CEO’su görevinde bulunan He Fan, Apple şirketinden Huawei şirketine doğru bir kayma meydana geldiğini ve bu durumun temel sebebinin ise özçekim kameraları olduğunu ifade ediyor. Huawei şirketi, 2016 senesinden bu yana Alman Leica şirketinin kameralarını kullanmakta. Oppo şirketi ile Vivo şirketi de benzeyen bir biçimde iPhone’ları zorlamakta olan telefonlar üretmekte.

Sonuca bakacak olursak Apple şirketi, daralan bir pazar içerisinde pazar payını yitirip 2 kez zarara uğramış olmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.