Apple şirketi de o olaya katıldı

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında başlayan ticari savaşın büyüme göstermesiyle, Apple  şirketi ile Pegatron şirketleri üretim zincirlerinin Çin’in dışına taşıma konusunda plan yapıyor.

Apple şirketi de o olaya katıldı


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında başlayan ticari savaşın büyüme göstermesiyle, Apple  şirketi ile Pegatron şirketleri üretim zincirlerinin Çin’in dışına taşıma konusunda plan yapıyor. Yerel  durumdaki haber kaynaklarına bakılır ise çok daha iyi  bir şekilde işçi kaynağı sunduğundan dolayı Vietnam ülkesinin yerine Endonezya  ülkesi seçilmiş bir durumda . Pegatron Batam ise, Endonezya içerisinde gelecek ay MacBook ile birlikte iPad’lerin üretimine başlamış olacak.

Pegatron ise, bu işlemi gerçekleştirmek amacıyla Endonezya’da yer alan fabrikalara  tam tamına 300 milyon dolar tutarında bir  yatırım gerçekleştirdi. Apple şirketinin sözleşmeli durumdaki üreticileri iş gücü içerisinde istikrarsızlık yaşamış bulunsa da bunlar, ürün isteğindeki çok büyük artışlarda olduğu kadar ücret ve de yaşam kalitesi hususunda da kendilerini kanıtlamayı başarmıştı.

Pegatron şirketi ise Apple şirketinin tek taşınma gerçekleştiren ana tedarikçileri arasında değil; Foxconn şirketi de iPhone üretimlerini Hindistan’a taşımayı istediğini açık bir şekilde ifade etti. Bu savaş içerisinde Trump yönetimi tarafından bu ayın ilk günlerinde gerçekleştirilen büyük vergi artışı göze alındığı zaman, bu söz konusu hamle de fazlası ile mantıklı bir durumda denebilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.