Apple şirketi iPhone krizine özel güncelleme getirecek

Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında yaşanmış olan patent savaşı her geçtiğimiz gün büyümekte.

Apple şirketi iPhone krizine özel güncelleme getirecek


Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında yaşanmış olan patent savaşı her geçtiğimiz gün büyümekte. Geçmiş olduğumuz günlerde Qualcomm şirketine ait 2 patentin ihlal edilmiş olduğu gerekçe gösterilip, mahkemenin tarafından iPhone X modelinden iPhone 6s modeline kadar olan modellerinin satılmasının geçici bir şekilde durdurulmasına karar verilmiş idi.

Apple şirketinin, fotoğrafların tekrardan boyutlandırılması konusunda ve dokunmatik ekran içerisinde uygulamaların yönlendirilmesi konusunda kullanılmış olan 2 tane patentin ihlal edilmiş olduğunu gerekçe gösterdi. Mahkemeye karşı ise, Apple şirketinin yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Bütün iPhone modelleri Çin içerisinde müşterilerimiz için kullanılabilir bir halde.'' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan Apple şirketi, Qualcomm şirketinin Apple ürünlerini yasaklama konusundaki işlemlerini de çaresizlik şeklinde nitelendirmişti. Aradan çok kısa bir zaman geçerken, Apple şirketinin cephesinden bu konuyu çözüme kavuşturabilmek amacıyla bir güncelleme yayınlanacak olduğu açıklaması da geldi.

Her 2 tane patent ihlalini ortadan kaldırmayı isteyen Apple şirketi, bununla ilgili olarak Çin’de yer alan iPhone modellerine yeni bir güncelleme paylaşacak. Hali hazır bir şekilde Çin üzerinde iPhone modellerinin satışı sürdürülürken, bu güncellemeden sonra patent ihlallerininde ortadan kalkacak olduğu düşünülmekte.

iPhone modellerine bulunan isteğin azaldığının sık bir şekilde gündeme gelmiş olduğu bu günlerde, Apple şirketinin bu tarzdaki bir yasakla karşı karşıya kalmış olması pek çok olumsuzluğu da birlikte getirecektir. Bu sebepten dolayı Apple problemini çözmek amacıyla kolları sıvamış bir durumdayken, mahkemeden bu kararın tekrardan değerlendirilmesini istedi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.