Apple şirketi iPhone satışları konusunda mutsuz

Apple şirketi, iPhone telefon satışlarının daha önceki çeyreğe bakıldığında rekor bir miktarda düşüş göstermiş olduğu açıklamasını yaptı. Firmanın gelirleri de artış göstermeyi sürdürmekte.

Apple şirketi iPhone satışları konusunda mutsuz


Apple şirketi, iPhone telefon satışlarının daha önceki çeyreğe bakıldığında rekor bir miktarda düşüş göstermiş olduğu açıklamasını yaptı. Firmanın gelirleri de artış göstermeyi sürdürmekte.

Dünya üzerindeki en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Apple şirketi, 2019 senesinin ilk üç ayına bakıldığında gelir ve kâr dengesiyle beraber iPhone telefon satışlarının durumunu resmi bir şekilde açıkladı. Açıklanmış olan verilere bakılır ise iPhone telefonlarının satışları, senenin ilk çeyreklik kısmında %17 seviyesinde rekor bir düşüşe imza atmış oldu. Bu söz konusu düşüşten dolayı da iPhone  telefon satışlarından elde edilmekte olan gelir 31 milyar dolar tutarına kadar gerilemiş oldu.

Apple şirketinin senenin ilk 3 ayındaki toplamdaki geliri 58 milyar dolar şeklinde açıklanmaktayken, net kârı da 11,6 milyar dolar seviyesinde oldu. iPhone  telefon satışlarının kampanya ve de indirimlerle beraber Mart ayının sonlarından itibaren artmaya başlamış olduğunu da ifade eden Apple  şirketinin CEO’su  görevindeki Tim Cook; ''Daha önceki çeyreğe bakıldığında ticari ilişkiler çok daha iyi bir durumda. Atmosfer ise biraz daha iyi. Bunların tamamı bize yarar sağlamış oldu.'' ifadelerine yer verdi.


Tim Cook ayrıca, Çin ile birlikte Türkiye benzerindeki pazarlar içerisinde yer alan ekonomik durumun iPhone  telefon satışlarını olumsuz bir şekilde etkilemiş olduğunu da bu senenin başlarında zaten açık bir şekilde itiraf etmişti. Apple şirketi, iPhone telefon satışlarının azalmasından dolayı alternatif  bir şekilde gelir kaynakları oluşturabilmek amacıyla çalışmakta. Firma ayrıca, yeni gelir modelini donanım ürünleri içerisinden ziyade abonelik servisleri üstüne odaklamaya başlamış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.