Google Wear Os için gidget desteği açıklandı

Son senelerini akıllı saat işletim sistemlerinden biri olan Wear OS'u mükemmel hale getirmek amacıyla harcamış olan Google şirketi, Wear OS işletim sisteminin çok daha akıcı, kullanıcı dostu bir durumda ve kullanışlı hâle gelebilmesini sağladı.

Google Wear Os için gidget desteği açıklandı


Son senelerini akıllı saat işletim sistemlerinden biri olan Wear OS'u mükemmel hale getirmek amacıyla harcamış olan Google şirketi, Wear OS işletim sisteminin çok daha akıcı, kullanıcı dostu bir durumda ve kullanışlı hâle gelebilmesini sağladı. Piyasaya sürülmesinden 5 sene sonrasında bugün de Google şirketi, Wear OS isimli işletim sistemi üzerine öteki akıllı saatlerin büyük bir kısmında hali hazır bir şekilde yer alan '2widget''ları getirecek olduğunu resmen duyurdu.

Yapmış olduğu bir blog paylaşımı ile birlikte Wear OS işletim sistemine widgetları getirecek olduğunun duyurusunu yapan Google şirketi, bu söz konusu yeni özelliğini ''Tiles'' şeklinde isimlendirmekte. Hava durumu ile birlikte daha sonraki takvim ve anımsatıcı hareketi, kalp atış hızını gösteren gösterge, gündemde yer alan haber başlıkları ve benzerindeki daha pek çok şey dahil olmak üzre, Wear OS işletim sistemiyle çalışmakta olan akıllı saatlerin kilit ekranı üzerinden istenilmekte olan tüm bilgiler basit ve hızlı bir biçim de öğrenilebiliyor olacak.

Saat arayüzü üzerinde sol tarafa kaydırma hareketi ile birlikte widgetlar arasında geçiş yapabilecek olduğunuz gibi ihtiyacınıza en uygun  durumdaki widgetları ilave edebilir ya da istemekte olduğunuz widgetları da kaldırabilirsiniz. Tiles ile birlikte antrenman değerlerinizi kolay bir şekilde görme basitliğinin yanı sıra çok kolay bir biçimde yeni bir antrenmana da başlamış olacaksınız..


Google şirketinin giyilebilir durumdaki teknoloji işletim sistemi (Ne var ki büyük bir kısmında akıllı saatlerde kullanılmakta.) Wear OS işletim sistemine ''Tiles'' isimli widget özelliğinin gelecek ay ay paylaşacağı belirtilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.