Apple şirketi yeniden o özelliği kullanacak

Apple şirketinin fazlasıyla karmaşık bir yapısı bulunan Face ID isimli teknolojisi, geçmiş olduğumuz yıl iPhone X modeliyle beraber tanıtılmıştı. Fazlasıyla güvenli durumdaki bu teknolojinin iPhone modelleri içerisinde kullanılmaya başlanmasından hemen sonra yeni iPad modellerine de Face ID isimli teknolojisi entegre edilmeye başlanmış idi.

Apple şirketi yeniden o özelliği kullanacak


Apple şirketinin fazlasıyla karmaşık bir yapısı bulunan Face ID isimli teknolojisi, geçmiş olduğumuz yıl iPhone X modeliyle beraber tanıtılmıştı. Fazlasıyla güvenli durumdaki bu teknolojinin iPhone modelleri içerisinde kullanılmaya başlanmasından hemen sonra yeni iPad modellerine de Face ID isimli teknolojisi entegre edilmeye başlanmış idi. Bu gelen yeni teknoloji ile beraber, yeni iPhone modelleriyle iPad modelleri içerisinde Touch ID‘e veda etmiştik. Apple şirketinin yeni planları  ise Touch ID ile Face ID kombinasyonu olarak karşımıza çıkabilir.

Android cihazlar içerisinde de yavaş bir şekilde görmeye başlamış olduğumuz yüz kilidinin hemen sonrasında, Apple şirketi terk etme kararı aldığı bir özelliği yeniden kullanıma çıkartmayı düşünmüş olabilir. Öte yandan Touch ID istemekte olanların seslerini çok fazla duyurmaya başlaması ise bu kararda çok daha etkili olmuş olabilir. Avrupa bölgelerinde Ocak ayı içerisinde yürürlüğe girmiş olan ve geçmiş olduğumuz günlerde paylaşılan bir patent başvurusu ise, Apple şirketinin yeni planlarını açık bir şekilde ortaya dökmekte.

Bu  bahsedilen yeni patent başvurusu ise, Apple şirketinin gelecek dönemde Touch ID ile birlikte Face ID teknolojilerini birleştirebilmeye yönelik bir takım planları olduğunu ifade etmekte. Aynı cihaz içerisinde birden çok biyometrik doğrulamanın yer alması cihazınızın güvenlik katmanlarını çok daha fazla arttırmış olacaktır. Aynı zaman içerisinde bir parmak izinin okuyucusu, Face ID yüzünüzü tanıma konusunda problem yaşar ise alternatif bir doğrulama yöntemi olarakta yer alabilir. Öte yandan Apple şirketi, eğerki parmak izi sensörünü cihazlarına entegre etmeye başlar ise bunu ekran içi şeklinde de kullanıma sunacak olabilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.