Oto hırsızlık şebekesi operasyonla çökertildi

Liderliğini cezaevi içerisinde yer alan Ayhan N.'nin yapmakta olduğu oto hırsızlık şebekesinin özellikle de araçları çalıştırma (kontak) sistemine takılmış olan elektronik devresi bulunan (immobilizer) otomobilleri özel cihazlar kullanarak çalıp araçlar üzerinde kimlik bilgisi değişimleri yaptıkları tespit edildi

Oto hırsızlık şebekesi operasyonla çökertildi


Liderliğini cezaevi içerisinde yer alan Ayhan N.'nin yapmakta olduğu oto hırsızlık şebekesinin özellikle de araçları çalıştırma (kontak) sistemine takılmış olan elektronik devresi bulunan (immobilizer) otomobilleri özel cihazlar kullanarak çalıp araçlar üzerinde kimlik bilgisi değişimleri yaptıkları tespit edildi. Şebekenin ayrıca araçların motorlarıyla birlikte şasi numaraları üstündeki değişimleri Tokat ilinde gerçekleştirmekte oldukları öğrenildi.

Ankara Emniyeti Oto Hırsızlık Bürosu'nun ekipleri tarafından çalıntı ve de hacizli durumdaki araçların motorla beraber şasi numaralarını değiştirmekte olan oto hırsızlık şebekesine özel bir operasyon gerçekleştirdi. Polis ekiplerinin 3 aydan beri takibe almış olduğu şebekenin, toplam olarak 26 tane arabanın motor ve şasi numaralarını değiştirmiş olduğu tespit edildi. Araçların mevcut kimlik bilgilerini değiştirip 600.000 lira tutarında bir vurgun yapmış olan şebekenin eylemlerini ise Ankara ili ile birlikte İstanbul ilinde, araç üstünde yer alan kimlik bilgisi değişimlerini ise Tokat ilinin Turhal ilçesi içerisinde gerçekleştirmiş olduğu tespit edildi.

Şebekenin üyelerinin çalmış oldukları araçlar üstündeki kimlik bilgisi değişimlerini gerçekleştirdiği Tokat ilinde polise deşifre olmamak amacıyla aralarında bir şifre oluşturmuş oldukları öğrenildi. Şüphelilerin kendi aralarında geçmiş olan telefon görüşmeleri esnasında çalmış oldukları araçların motorlarıyla beraber şasi numara değişimleri için, ''kese yapmak'' cümlesini kullandıkları saptandı. Özellikle de araç çalıştırması (kontak) sistemine takılmakta olan elektronik devreye sahip (immobilizer) otomobilleri çalmış oldukları ifade edilen bu şüphelilerin, bu araçları özel durumdaki cihazlar yardımıyla çaldıkları ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.