Apple şirketinden böyle bir karar beklenmiyordu

Varsayılan  olarak  yüklü gelen uygulamaların kullanıcılar tarafından hiç bir şekilde değiştirilemiyor olması ya da silinemiyor olması, cihaz üzerinde gereksiz bir şekilde  yer kaplamakta olduğu gibi kullanıcının istemekte olduğu gibi bir uygulama düzenine sahip bulunamamasına da sebep oluyor.

Apple şirketinden böyle bir karar beklenmiyordu


Varsayılan  olarak  yüklü gelen uygulamaların kullanıcılar tarafından hiç bir şekilde değiştirilemiyor olması ya da silinemiyor olması, cihaz üzerinde gereksiz bir şekilde  yer kaplamakta olduğu gibi kullanıcının istemekte olduğu gibi bir uygulama düzenine sahip bulunamamasına da sebep oluyor. Apple şirketi de Apple Watch isimli ürününün işletim sistemi içerisinde çok büyük bir değişikliğe gitme kararı alarak varsayılan bir şekilde yüklü gelmiş bulunan uygulamaların silinebilmesi konusunda bir imkan tanımış oluyor.

Apple şirketi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise watchOS 6 isimli ürünle Alarm ile birlikte Zamanlayıcı, Remote, Kronometre,  Radyo, Remote Kamera, EKG,  Telsiz,  Cycle Tracking ve Breath, Gürültü isimli uygulamalarının Apple Watch üzerinde komple ve sonsuza kadar silinebilecek olduğu kesinleşti. Kalp Atışı ile birlikte Mesajlar benzerindeki Apple şirketinin ekosistemiyle alakalı çok önemli uygulamalar da silinmemeyi sürdürecek.

Yeni gelmiş olan işletim sistemi sürümlerinden watchOS 6 isimli sürümle yüklü gelmiş bulunan uygulamaların nerdeyse tamamına yakın bir kısmı da cihaz üzerinden kaldırılabilmekte. Bunu yapabilmek amacıyla kullanıcıların uygulama ikonlarının üstüne basılı bir şekilde tutup daha sonra da ekran üzerinde ve uygulamaların üst kısmında belirmeye başlayan çarpı işaretine basmaları yeterli olacak. Sözünü etmiş olduğumuz bu yeni özelliğin Eylül ayı içerisinde paylaşılacak olan açık betaya da ilave edileceği bilgisi de yer alıyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.