Apple şirketinden dokunmatik ekrana sahip Macbook testi

Çıkartmış olduğu her ürün ile birlikte gündemin zirvesine oturabilme konusunda bir başarısı bulunan Apple şirketi, bu kez de hızlı bir şekilde yayılmış söylentilerle fazlasıyla konuşulmakta.

Apple şirketinden dokunmatik ekrana sahip Macbook testi


Çıkartmış olduğu her ürün ile birlikte gündemin zirvesine oturabilme konusunda bir başarısı bulunan Apple şirketi, bu kez de hızlı bir şekilde yayılmış söylentilerle fazlasıyla konuşulmakta. Teknoloji devi olmayı başaran firmanın yeni üretecek olduğu Macbook'ları dokunmatik bir ekran ile tasarlayacak olduğu ve FaceID (yüz tanıması özelliği) isimli özellikle donatacağı konuşulmakta. Apple şirketinin sayısız  durumdaki patent başvuruları arasında dokunmatik ekranı bulunan Mac modelleri de yer almakta. Söylentilere bakılırsa şirket bu kez dokunmatik ekranları yaşama geçirecek gibi duruyor.

Bilgisayarlar üzerinde dokunmatik özelliğe sahip ekranların kullanımı, ergonomik bir durumda olmadığından dolayı Steve Jobs tarafından desteklenmemekte olan bir fikirdi. Teknoloji gelişmeye başladıkça Apple şirketinin rakipleri, üretimini yaptıkları bilgisayarlarda dokunmatik özelliğe sahip ekran özelliklerini de kullanıcıların hizmetine sunmaya başlamış oldu. Macbook'ları üzerinde daha fazla yenilik arayışında olan Apple şirketinin, yeni jenerasyon üretimleri içerisinde patentini daha önceden almış olduğu dokunmatik özelliğe sahip ekranları kullanabilecek olduğu konusunda söylentiler mevcut. Firmaya yakın durumda bulunan kaynaklara bakılırsa, firma bu yeniliği de bir gün bilgisayarlarına uygulamaya koysa bile, bu olay çok yakın bir tarih içerisinde olmayacak.

Apple şirketinin bilgisayarları üzerinde kullanmayı planlamakta olduğu bir başka yenilikte bazı iPhone modelleri üzerinde kullanılmakta olan FaceID isimli özellik. Firmanın yetkilileri, yüz tanımasıyla ilgili özelliğinin parmak izi okuma özelliğinden çok daha güvenli bir durumda olduğuna inanmakta. Bu sebepten dolayı yeni Macbook'lar üzerindeki güvenlik önlemlerini arttırabilmek amacıyla FaceID kullanılacak olduğuna da kesin gözü ile bakılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.