Apple şirketinden Türkiye için indirim açıklaması

Apple ile birlikte Tim Cook'un cephesi, geçmiş olduğumuz senenin ortalarından bu yana serbest düşüşe geçmeye başlayan Apple satışlarıyla alakalı olarak ilk radikal  durumdaki adımı atmaya hazırlanıyor.

Apple şirketinden Türkiye için indirim açıklaması


Apple ile birlikte Tim Cook'un cephesi, geçmiş olduğumuz senenin ortalarından bu yana serbest düşüşe geçmeye başlayan Apple satışlarıyla alakalı olarak ilk radikal  durumdaki adımı atmaya hazırlanıyor. Özellikle geçtiğimiz 1 - 2 ay içerisinde, satışların düşmesini çok umursamamış olduklarını ve ''kısa vadeli bir  şekilde dalgalanma'' benzerinde görmüş oldukları yönünde yapılan açıklamalar, firmanın hissesine hiç bir şekilde olumlu katkı yapmayı başaramamıştı.

Apple şirketinin CEO'su görevinde bulunan Tim Cook, Reuters'a konuşma yaptı ve ilk kez Türkiye ve Çin içerisinde satışların dramatik bir şekilde düşmüş olduğunu kabul etti.

İşte yapılmış olan o kritik açıklamalardan ufak bir özet;
''iPhone cihazlarının fiyatlarını yerel düzey içerisinde daha da tüketilebilir bir duruma sokmak için karar vermiş durumdayız. Çin ile birlikte Türkiye gibi pazarlar içerisinde, yerel durumdaki paranın doların karşısında değer yitirmesi bizleri fazlası ile etkiledi. Özellikle Türkiye içerisinde Türk Lirası'nın bir senede %33 oranında bir değer yitirmesiyle satışlarımız 700 milyon dolar tutarında bir kayba uğramış oldu. Kur farkından dolayı problem yaşamakta olduğumuz bu ülkeler içerisinde indirime gitmeyi düşünmekteyiz.''

Görünene bakılırsa son birkaç ay içerisinde rahatından geçilmemekte olan Tim Cook, sonunda meşhur durumdaki panik butonuna basmaya karar vermiş. Çin ile birlikte Türkiye, Hindistan ve de Brezilya'nın başını çekmekte olduğu bu ülkelerde ürünlerin tam olarak ne zaman indirime girecek olduğu da halen açıklanmış değil..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.