Facebook platformundan gençler için VPN ödemesi

Facebook platformunun kullanıcılardan toplamakta olduğu veriler, belki de dünya üzerindeki hiçbir tane rakibi ile kıyaslanmayacak kadar çok.

Facebook platformundan gençler için VPN ödemesi


Facebook platformunun kullanıcılardan toplamakta olduğu veriler, belki de dünya üzerindeki hiçbir tane rakibi ile kıyaslanmayacak kadar çok. Bu duruma karşın, Facebook platformunun 2016 senesinden bu yana kullanıcılara gizli bir şekilde ödeme yapmakta olduğu ve verilerini depolamakta olduğu ortaya çıkmış oldu.

Facebook Research adına sahip VPN uygulaması ile birlikte, App Store üstünden kullanıcılara uygulama önerisi yapılıyor ve de bunu kabul etmiş olan kullanıcılara 20 dolar tutarında aylık  bir şekilde ödeme gerçekleştiriliyor. Facebook platformu 2016 senesinden bu yana kullanıcı skalası şeklindeyse 13 ila 35 yaş aralığında yer alan kullanıcıları tercih etmekte olduğu ifade ediliyor.

Aslında aylık 20 dolar tutarında ödeme alma konusundaki fikir çok fazla ilgi çekici geliyor olsa bile uygulamanın güvenirliği de çok büyük bir merak konusu... Cambridge Analytica skandalı ile birlikte kapı kapı dolaşarak dert anlatmak mecburiyetinde kalmış olan Facebook şirketinin, bu süreç içinde aslına bakılırsa hala neler yapmış olduğuna inanmanız çok zor.

Guardian Mobile şirketininden güvenlik uzmanı  görevinde bulunan Will Strafacth, uygulamayı yeterinde incelemiş olduğunu belirtti. Buna bakılır ise 20 dolar tutarındaki bir ödeme almanın karşılığında, Facebook şirketine şunları satmaktasınız: Anlık bir şekilde mesajlaşma verileriniz, yapmış olduğunu aramalarınız, bütün mailleriniz, tarama geçmişleriniz ve gönderip almış olduğunuz tüm fotoğraflar ile birlikte videolar...

Elbetteki işin içerisinde kullanıcının rızasıyla birlikte sıradan bir ticaret ilişkisi bulunuyor olsa bile durumun vehameti de insanları korkutmaya yetiyor..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.