Apple şirketinin akıllı hoparlöründe Face ID desteği olacak mı?

Apple şirketinin akıllı hoparlörü olarak öne çıkan HomePod, 2. nesli ile birlikte müşterilerle buluşmak için hazırlanmakta.

Apple şirketinin akıllı hoparlöründe Face ID desteği olacak mı?


Apple şirketinin akıllı hoparlörü olarak öne çıkan HomePod, 2. nesli ile birlikte müşterilerle buluşmak için hazırlanmakta. Çıkış tarihi konusunda herhangi bir  şekilde bilgi verilmemiş olsa bile yakın bir zamanda alınmış olan özel bir patent, HomePod isimli ürünün yeni versiyonu içerisinde Face ID teknolojisinin yer alacağını doğrulamış oldu.

Apple şirketi, HomePod 2 isimli akıllı hoparlörüyle alakalı olarak bugüne kadar çok fazla bir detay paylaşmamıştı fakat firmanın satın almış olduğu yeni bir tane patent, yeni gelecek HomePod'un Face ID isimli özelliği destekleyebilecek olduğunu da ortaya çıkartmış oldu.

MacRumors'a bakılır ise, alınmış olan bu patent yüz tanıma özelliğinin yanı sıra hoparlörün çevresinde yer alan kişileri de seslerine göre tanıyabilmeyi, el  hareketleri ile birlikte etkileşime girebilmeyi ve kişiler arasında yer alan mesafeyi ölçmeyi de içermekte. El hareketleri ile birlikte kontrol edebilmenin artılarından en büyüğü ise, kullanıcıların cihaza  hiç bir şekilde dokunmadan bütün fonksiyonlara müdahale edebiliyor olması olacak gibi gözükmekte.

Apple şirketi, HomePod isimli akıllı hoparlörünün yeni versiyonu için halen HomePod 2 ismini vermemiş olsa bile Bloomberg tarafından 2018 senesine ait yayınlamış olduğu raporu içerisinde, Apple şirketinin 2019 senesinin başlarında HomePod 2 isimli ürünü piyasaya sürecek olduğunu açık bir şekilde belirtmekte. HomePod benzerindeki bir cihaza Face ID teknolojisini ilave etmenin bir başka getirisi ise artık daha çok güvenlik önleminin gerekmekte olduğu olacaktır.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.