Artık Google Asistan üzerinde de uzun konuşmalar yapılabiliyor olacak

Teknoloji devlerinden biri olan Google şirketi, sanal sesli asistanı olarak öne çıkan Google Asistan'la beraber çok daha gerçekçi ve çok daha uzun sohbetler edilebilmesi maksadıyla geliştirmeler aralıksız olarak yapılmakta.

Artık Google Asistan üzerinde de uzun konuşmalar yapılabiliyor olacak


Teknoloji devlerinden biri olan Google şirketi, sanal sesli asistanı olarak öne çıkan Google Asistan'la beraber çok daha gerçekçi ve çok daha uzun sohbetler edilebilmesi maksadıyla geliştirmeler aralıksız olarak yapılmakta. çok yakın bir zaman içinde paylaşılacak olan güncellemeyle beraber sanal asistana ''devam edebilmekte olan konuşmalar'' şeklindeki özellik ilave edilecek. Asistana ilave edilecek olan yeni özellik aktif hale getirildiği zaman, daha uzun bir zaman aktif kalmış olacak ve süren soruları da yanıtlayabilecek.

Google Asistan isimli uygulamanın Ürün Yöneticisi görevinde bulunan Bibo Xu, paylaşılacak olan özellikle alakalı olarak,  süren sohbetlerde ekran üzerinde ''devam eden konuşma'' isimli bildirimi yer alacak olduğunu ifade etti. Bu özellikle birlikte Google Home Hub, JBL Link View, Lenovo Smart DisplayTM ve de LG XBOOM AI ThinQ WK9’lar üzerinde aktif bir şekilde kullanılacak.

Gerçekleştirilecek olan güncelleme ile beraber Asistan’a birkaç  tane yeni özellik daha ilave edilmiş olacak. Bunlardan biri de tercümanla ilgili özellik olacak. Bu bahsi geçen özelliği aktifleştirebilmek amacıyla ''Hey Google, benim Fransızca tercümanım ol'' şeklindeki sesli komutunu kullanmak yeterli durumda olacak. Öte yandan yeni geleceği açıklanan özelliklerden biri de grup konuşmalarını akıllı ekran üzerine yansıtmak bulunacak, güncellemeyle beraber herhangi bir tane konuşmacının sesi akıllı ekran üzerinden de kısılabilecek.

Evlerde yer alan 10.000 taneden çok akıllı cihazın kontrol edilebilecek olduğu Google Asistan’a geleceği açıklanan yeni özellik şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri üzerinde paylaşılacak, öteki ülkelerde paylaşılıp paylaşılmayacağı da halen kesin değil.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.