Oyun koluyla ilgili yeni bir patent aldı

Google şirketi, Project Stream isminde bir oyun servisiyle alakalı olarak çok ciddi bir uğraş vermekte. Bununla ilgili olarak hazırlanan donanıma baktığımız zaman, yeni paylaşılan bir Google patenti içerisinde bir oyun kolunu görmüş bulunabiliriz.

Oyun koluyla ilgili yeni bir patent aldı


Google şirketi, Project Stream isminde bir oyun servisiyle alakalı olarak çok ciddi bir uğraş vermekte. Bununla ilgili olarak hazırlanan donanıma baktığımız zaman, yeni paylaşılan bir Google patenti içerisinde bir oyun kolunu görmüş bulunabiliriz. Patent ise, oyun koluyla bir oyun sisteminin arasında çalışma gösteren bir bildirim sistemini işaret etmekte. Yanko Design içerisinde görevli bulunan Sarang Sheth'de oyun kolu bir konsept oluşturmuş durumda.

İlk bakıldığında bu cihaz, standart durumdaki gamepad tasarımından fazla sapmamakta gibi gözükmekte. Cihaz üstünde yer alan 2 tane joystick, 1 tane D-pad, 4 tane farklı tuş ve yönlendirme amacıyla tuşlar mevcut. Merkezde yer alan ses kontrol tuşuna benzemekte olan tuş, bir oyun içerisindeyken Google Asistan'la konuşabilmek amacıyla olabilir.

Şu anki durumuyla, Project Stream tarayıcınız üstünden çalışmakta. Google şirketinin sunucularında yer alan bütün ağır işlemleri yapmakta ve oyunu direkt olarak bilgisayarınıza aktarmakta. Şu an içerisinde yalnızca bir oyun ile beta testi yapılmakta: Assassin's Creed Odyssey isimli oyun. Klavye ile birlikte fareyle ya da bir oyun koluyla oynayabilirsiniz fakat bu patent, bulut oyun hizmeti için eşlik edebilecek potansiyel şeklinde Google markasına sahip bazı cihazlarda bize verilmiş olan ilk görünüm gibi gözükmekte.

Sürekli olarak olduğu gibi patentler içerisinde de, firma planlarının ve donanım tasarımlarının zaman içerisinde değişebileceğini anımsatmakta bir yarar var. Google şirketinin Project Stream’e yatırım yapmayı sürdüreceği veyahut kendi oyun kolunu ortaya çıkartacak olduğu net değil ancak bunu düşünmekte diyebiliriz. Bu ayın gelecek günleri içerisinde gerçekleştirilecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı esnasında daha çok bilgiyi de duyabiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.