Artık kişisel sohbetlerdeki geçmiş silinebilir olacak

İlk kez Telegram uygulamasıyla gelmiş olan gönderilmemiş mesajları silebilme özelliği artık nerede ise tüm sohbet uygulamaları üzerinde mevcut. Telegram şimdi  ise bu özelliği daha da ileri taşımış olacak.

Artık kişisel sohbetlerdeki geçmiş silinebilir olacak


İlk kez Telegram uygulamasıyla gelmiş olan gönderilmemiş mesajları silebilme özelliği artık nerede ise tüm sohbet uygulamaları üzerinde mevcut. Telegram şimdi  ise bu özelliği daha da ileri taşımış olacak. Yeni gelmiş olan bir güncellemeyle beraber artık kişisel sohbet geçmişinizde yer alan bütün mesajlar silinebilmekte. Yani artık 1, 2 defa dokunma ile bütün sohbet silinebiliyor olacak. Aslına bakılırsa bu  çok ciddi bir adım ancak firma günümüz koşulları içerisinde bunun olmasının gerekli olduğunu düşünüyor.

Firmanın kurucusu olan Pavel Durov  ise kendi herkese açık Telegram kanalı içerisinde, eski mesajlar sebebiyle suistimal olaylarının çok fazla artış gösterdiğini, söylemiş olduğunuz bir şeyin seneler sonrasında sizi incitmek amacıyla kullanılabildiğini ifade ediyor. Bu bahsi geçen özellik bütün sohbet kontrolünü size bırakmakta ve başkasına  hiç bir şekile güvenmek mecburiyetinde de kalmıyorsunuz.

Fakat bu özellik yararlı olduğu kadar zarar verici bir durumda da olabilir. Başkalarından intikam almayı isteyen şahıslar, sahte sohbet geçmişi oluşturarak bunu kullanmayı isteyenler, bir suç olayının delillerini yok etmeyi isteyenler de bu özelliği kullanabiliyor olacaklar. Bu ve benzerindeki amaçlarla kullanılmasını engelleyebilecek bir sistem yapılmalı ama görünüşe bakılır ise şimdilik bu şekilde bir sistem söz konusu bir durumda değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.