Artık o arayüz için uygulama çekmecesi gelecek

MIUI isimli arayüzün kullanıcılar tarafından  çok uzun bir zamandan beri beklenmekte olan fakat Xiaomi  şirketi tarafından MIUI arayüzüne ilave edilmeyen en büyük durumdaki eksikliği, öteki Android sürümleri üzerinde yer alan uygulama çekmecesiydi.

Artık o arayüz için uygulama çekmecesi gelecek


MIUI isimli arayüzün kullanıcılar tarafından  çok uzun bir zamandan beri beklenmekte olan fakat Xiaomi  şirketi tarafından MIUI arayüzüne ilave edilmeyen en büyük durumdaki eksikliği, öteki Android sürümleri üzerinde yer alan uygulama çekmecesiydi. Xiaomi şirketi, kullanıcılardan gelmiş olan geri dönüşleri detaylı bir şekilde dinlemiş olacak ki bu söz konusu  özelliği MIUI arayüzünün yeni sürümü ile cihazlarına ilave edileceği ortaya çıkmış idi.

MIUI isimli arayüzün daha yayınlanmamış bir  tane sürümünü inceleme gibi bir fırsatı yakalamış olan XDA Developers platformunun üyelerinden bazıları, arayüzün yeni bir durumuna ait ekran görüntülerini internet üstünde açık bir şekilde paylaştı. Paylaşılmış olan görüntüler içerisinde Xiaomi şirketinin MIUI isimli arayüze uygulama çekmecesiyle alakalı sisteme getirmesinin yanında uygulamalara ait kısayollarının ana sayfaya ilave edilmesini olanaklı kıldığı da gözükmekte.

4.10.6.1025 - 06141703 şeklindeki bir versiyon numarasıyla gelmiş  olan MIUI arayüzünün alpha sürümü içerisinde ekranın orta kısmında gözüken yeni bir  buton, uygulama çekmecesinin açılabilmesini sağlamış oluyor. MIUI arayüzünün uygulama çekmecesindeki en fazla kullanılmış olan uygulamaları en üst kısımda gösterecek olduğu ifade edilirken, uygulamanın çekmecesini aktif bir duruma getirmek amacıyla alt taraftan yukarıya sürükleme şeklindeki yöntemin yazılım içerisinde henüz yer almadığı da ilave ediliyor.

Samsung şirketinin arayüzü olarak gelen One UI üzerinde de yer aldığı gibi alt kısımdan kaydırmalı bir  tane uygulama çekmecesiyle alakalı mantığın da Xiaomi şirketinin planlarının arasında yer almadığı, çekmecenin yalnızca butonla açılacak olduğu bilgisi de aktarılmış olanlar arasında.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.