Asus şirketi öğrencilere özel bir Chromebook geliştirdi

ASUS şirketinin CES'den önce devam eden sessizliği, yeni nesildeki Chromebook ailesi olarak öne çıkacak Education serisinin açıklanmasıyla birlikte bozuldu.

Asus şirketi öğrencilere özel bir Chromebook geliştirdi


ASUS şirketinin CES'den önce devam eden sessizliği, yeni nesildeki Chromebook ailesi olarak öne çıkacak Education serisinin açıklanmasıyla birlikte bozuldu.

ASUS şirketinin yeni Chromebook ailesinden biri olan Education serisinin içerisinde Chromebook C204 modeli ile birlikteAsus Chromebook Flip C214 Convertible,  Chromebook C403 ve de ASUS Chromebook Tablet CT100 bulunuyor. Yeni  gelecek olan bu cihazlar darbeyle birlikte sıvıya dayanıklı olabilecek bir biçimde üretilecek. Öte yandan cihazların etrafı da darbe engelleyici lastikler ile kaplanmış bir halde.

Cihazların nerdeyse tamamı benzeyen özelliklere sahip olarak karşımıza çıkacak. C204 modeli, 11.6 inçlik bir ekrana sahip ve de öğrencilere özel bir şekilde tasarlandı. Chromebook Flip C214 modeli de dokunmatik bir ekranın yanı sıra kalem desteğine ve de 360 derecelik bir menteşeye sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu  özel cihaz laptopla tablet arasında yer alan boşluğu da doldurabilmekte.

Chromebook CT100 modeli de ASUS şirketi tarafından üretimi yapılan ilk Chromebook tablet olma özelliğini üzerinde barındırıyor. 9.7 inçlik QXGA özelliğindeki ekran dayanıklı bir camla kaplanmış halde. Böylelikle ekranın çizilmesiyle birlikte zarar görmesi de engellenmiş oluyor. Tabletin kalemiyle ilgili olarak bir yuvası bulunuyor. 6 çekirdekli olan OP1 özelliğindeki bir işlemciye sahip olarak gelen cihaz, 4 GB'lık bir RAM ve 32 GB'lık bir hafızayla gelmekte. CT100 modelinde 35 Eh lityum polimer pil yer alıyor ve USB Type-C tipindeki bir şarj kullanılmakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.