Tüp bebek tedavisinde sigara kullanımı başarıyı azaltmakta

Sigara kullanımının tüp bebek tedavisi içerisinde başarı oranını düşürmekte olan bir faktör olduğuna dikkatleri çekmiş olan Doçent Doktor Yasemin Çekmez açıklamasında;

Tüp bebek tedavisinde sigara kullanımı başarıyı azaltmakta


Sigara kullanımının tüp bebek tedavisi içerisinde başarı oranını düşürmekte olan bir faktör olduğuna dikkatleri çekmiş olan Doçent Doktor Yasemin Çekmez açıklamasında; ''Sigaranın kullanılması sperm sayısı ile birlikte kalitesini azaltıyor ve bundan dolayı elde edilecek olan embriyoların sayısıyla birlikte kalitesinde de bir düşüş olmaktadır. Sigara kullanımında, tedavinin başarısı düşmüş olacak ve canlı doğum oranları  çok daha fazla azalacaktır'' ifadelerine yer verdi.

Günümüz çağında en fazla tercih edilmekte olan kısırlık tedavilerinin ilk sırasında Tüp bebek tedavisinin yer aldığını da ifade eden Medicana Kadıköy Hastanesi'nin Kadın Hastalıkları, Doğum ve de Tüp Bebek Uzmanı görevinde bulunan  Doçent Doktor Yasemin Çekmez, tedaviyle alakalı olarak çok önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Düzenli bir şekilde adet görmekte olan kadınların her ay tek bir tane yumurta oluşturmakta olduğunu da belirten Doçent Doktor Yasemin Çekmez; ''Tüp bebek tedavisi içerisinde kullanmakta olduğumuz hormon ilaçlarıyla beraber bu sayıyı çoğaltıp çok daha fazla bir sayıda yumurta elde edebilmek amaçlanmaktadır. Vermiş olduğumuz ilaçların kullanımı esnasında yumurtalarda yer alan gelişmeyi takip edebilmek ve gerekli hallerde doz ayarlamalarını yapabilmek üzre  ultrasonla birlikte kan tahlillerinin  yapılması gerekli bir durumdadır. Yeterli bir büyüklüğe gelmiş olan yumurtalar tekrar bir hormon iğnesinden yardım alınarak olgunlaştırılır ve 36 saatten sonra anestezinin altında tüp bebek uzmanının tarafından aspirasyon yöntemi ile toplanır. Toplanmış olan yumurtalar laboratuvar ortamı içerisinde erkekten alınmış olan taze spermler ile döllenir. Döllenmiş olan yumurtaların embriyo ile ilgili gelişimleri ise embriyolog tarafından takip edilmektedir'' ifadeleri ile konuştu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.