Avrupa'da yaşayanlara Apple Watch için EKG Müjdesi

Apple şirketi, akıllı saatlerine özel olarak geliştirmiş olduğu işletim sistemi olarak öne çıkan WatchOS’un en güncel sürümü olarak karşımıza çıkan WatchOS 5.2'yi bütün Apple Watch kullanıcılarına özel olarak paylaştı.

Avrupa'da yaşayanlara Apple Watch için EKG Müjdesi


Apple şirketi, akıllı saatlerine özel olarak geliştirmiş olduğu işletim sistemi olarak öne çıkan WatchOS’un en güncel sürümü olarak karşımıza çıkan WatchOS 5.2'yi bütün Apple Watch kullanıcılarına özel olarak paylaştı. Yeni gelmiş olan WatchOS sürümü, Hong Kong ile birlikte 19 Avrupa ülkesine Stanford araştırmacıları tarafından test edilmiş olan ve 400.000 tane gönüllünün katılımıyla geliştirilmiş olan EKG ve de kalp ritim bozukluğuyla alakalı özelliğini paylaştı.

Sadece 4. nesil Apple Watch ürünlerinde yer alan EKG özelliği, Amerikalı kullanıcılara özel olarak geçmiş olduğumuz Aralık ayı içerisinde paylaşılmıştı. Lakin Apple şirketi, son güncellemeyle beraber Hong Kong ile birlikte Avusturya, Danimarka, Belçika,  Fransa, Finlandiya, Yunanistan,  Almanya,  İrlanda, Macaristan,  Lüksemburg, İtalya,  Norveç, Hollanda, Romanya,   Portekiz, İsveç,  İspanya,  İsviçre ve  İngiltere'de yer alan kullanıcılarına da bu yeni özelliği sunmaya başlamış durumda.

EKG ile ilgili özellik sadece yeni nesil Apple Watch ürünlerinde yer alsa bile kalp ritim bozukluğu özelliği bütün Apple Watch’lar için  geliyor. Bu  bahsi geçen özellik, arka plan içerisinde kullanıcıların kalp ritmini düzenli bir şekilde izliyor. Bunun sayesinde kalp yetmezliği ya da felce sebe olabilecek AFib düzensizliklerini tespit edip kullanıcıları da uyarabilmekte. Kullanıcıların uyarılabilmesi amacıyla 65 dakikalık bir bir periyot ile 5 defa anormal kalp ritminin tespit edilmesi gerekli.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.