İlk hasat Türkiye içerisinde yapıldı 

Kuzey yarım küre içerisinde ilk kiraz hasadının yapılmış olduğu Manisa ilinde erkenci kirazlar 15 gün sonrasında hem tezgahlar üzerinde hem ise sofralar üzerindeki yerini almış olacak.

İlk hasat Türkiye içerisinde yapıldı 


Kuzey yarım küre içerisinde ilk kiraz hasadının yapılmış olduğu Manisa ilinde erkenci kirazlar 15 gün sonrasında hem tezgahlar üzerinde hem ise sofralar üzerindeki yerini almış olacak. Bir taraftan kiraz ağaçları üzerindeki verim bir taraftan da Türk kirazının Çin pazarı içerisine girecek olması üreticilerin yüzünü daha şimdiden güldürmüş bir durumda.

Mikroklima iklimi bulunan Manisa ilinin Şehzadeler ilçesine bağlı bulunan Sancaklıbozköy Mahallesi, kuzey yarım kürenin ilk kiraz hasat etmesine hazırlanmakta. İklim özelliğinden ötürü de erkenci kirazlarını 15 ila 20 gün sonrasında hasat edip piyasaya çıkartma konusunda hazırlık yapan üreticiler bu yıl hem verimin fazlasıyla iyi bir durumda olduğunu hem ise Çin gibi çok daha yeni pazarlar sayesinde fiyatların kendilerini fazlasıyla mutlu edeceklerini ifade etti. Manisa Tarım ile Orman İl Müdürlüğünün 2018 senesinde paylaşmış olduğu verilerine bakılır ise Manisa ilinden ilk sırada Avrupa ülkeleri olmak üzre Rusya ile birlikte Kanada ve de Uzakdoğu'ya 32.808 tonluk kiraz ihraç edilmiş olduğu bilgisine ulaşıldı. Yeni sezon içerisinde bu rakamın çok daha fazla artması konusunda beklenti var.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odasının Başkanı  görevinde bulunan Hüseyin Altındağ, nisan ayı içerisinde başlayacak olan kiraz hasadıyla alakalı olarak Sancaklıbozköy'de yer alan üreticileri ziyaret edip kiraz ağaçlarını inceleme altına alarak açıklamalarda bulunmuş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.