Bebo şirketi Twitch platformu tarafından satın alındı

Twitch platformu, Amazon şirketinin de desteği ile beraber dünya üzerindeki en büyük oyun yayını yapan hizmet olmayı başardı.

Bebo şirketi Twitch platformu tarafından satın alındı


Twitch platformu, Amazon şirketinin de desteği ile beraber dünya üzerindeki en büyük oyun yayını yapan hizmet olmayı başardı. İzleyiciler ise, pek çok değişik yayıncının ilginç durumdaki yayınları ile veyahut etkinlikleri ile zamanın geçiriyor olsa bile Twitch platformunun kendisi özel olarak düzenlemiş olduğu e-spor etkinlikleri de yer almakta. En son alınmış olan bilgilere bakılır ise başarılı bir durumdaki video oyun yayını firması, e-spor sektörü içerisinde de ilerleyişini devam ettirebilmek amacıyla Bebo şirketini satın almış oldu.

TechCrunch platformunun kaynaklarına bakılır ise Twitch platformu, Bebo şirketinin fikir haklarıyla beraber çalışanları amacıyla 25 milyon dolar seviyelerinde bir ödeme yaptı.

2005 senesi içerisinde kurulmuş olan Bebo şirketi, aslında kariyerindeki en iyi noktası içerisinde İngiltere’nin en popüler sosyal medyaları arasında yer almaktaydı ve de  ''bir dönemler'' MySpace platformu ile birlikte Facebook benzerindeki isimleri bile ardında bırakmıştı. 2008 senesi içerisinde AOL  şirketi tarafından 850 milyon dolar tutarındaki bir parayla satın alınmış bulunan firma, 2 yılın hemen sonrasında yeniden satılmış oldu. 2013 senesinin Temmuz ayı içerisinde de firmanın esas kurucuları olarak bilinen Michael ile birlikte Xochi Birch, 1 milyon dolar tutarıyla siteyi yeniden satın almış oldu.

Bebo şirketi, geçmiş olduğumuz yıl içinde oyun yayını yazılımıyla alakalı e-spor etkinliklerine de odaklanıp pek çok Twitch yayıncısının kullanmakta olduğu OBS (Açık Yayıncı Yazılımı) isimli sisteme bir alternatif oluşturmuş bir durumda. Bunun hemen sonrasında yayıncı turnuvalarının işletme içerisindeki en büyük bölümü oluşturmuş olduğunu fark etmiş oldu ve genel yayınla alakalı hizmetleri kapatıp oyun etkinlikleriyle ilgili platformlar geliştirmeye odaklanmış bir durumda.

Firma, şimdi ise Twitch platformuyla alakalı çalışıp Twitch platformunun e-spor  ile alakalı müsabakaları platformunu iyileştirmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.