Amerika'yla alakalı açıklama yaptı

Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, Ruanda'nın Genelkurmay Başkanı  görevinde bulunan Orgeneral Patrick Nyamvumba'yı Milli Savunma Bakanlığı içerisinde kabul etmiş oldu.

Amerika'yla alakalı açıklama yaptı


Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, Ruanda'nın Genelkurmay Başkanı  görevinde bulunan Orgeneral Patrick Nyamvumba'yı Milli Savunma Bakanlığı içerisinde kabul etmiş oldu.

Genelkurmay Başkanı  görevinde bulunan Orgeneral Yaşar Güler'in de katılmış olduğu bu görüşmenin başlangıcında gazetecilerin sorduğu soruları da cevaplayan Bakan Akar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakan Vekili görevinde bulunan Patrick Shanahan'ın mektubuna verilmiş olan yanıta yönelik soru üstüne, şu ifadelere yer verdi;

''Amerika Birleşik Devletleri asıllı muhatabımızın bize göndermiş olduğu mektupla ilgili olarak çalışmalarımızı bitirdik ve yanıtımızı bugün öğle saatleri içerisinde Amerikan tarafına teslim etmiş olduk. Karşılıklı  bir şekilde saygı ve de  iş birliğimizin devam etmiş olması amacıyla üslup ve de  yaklaşıma hassasiyet gösterilecek olmasının gerekli olduğunu da daha öncesinde farklı şekillerde ifade etmiştik. Bizler müttefiklikle alakalı ruha uygun  bir şekilde hareket edilmesinden tarafayız ve bu hususa ise azami bir şekilde hassasiyet göstermekteyiz. Birbirimize tamamen saygılı ve de  iş birliğimizi destekleyici bir durumda bulunduğumuz müddetçe herhangi bir  şekildeki rahatsızlığa ve olumsuzluğa hiç bir şekilde sebep olmadan ülkelerimiz ile ve Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili konuları çok rahat bir şekilde görüşebiliriz, ve ayrıca görüşmeliyiz de. Zira bizim uzun zamanlı durumdaki bir iş birliğimiz ile birlikte müttefikliğimiz de bulunuyor. Dolayısı ile tüm çalışmalarımız içerisinde bu söz konusu iş birliğine, müttefiklikle alakalı ruha uygun hareket edilebilmesinden tarafayız. Bu hususla alakalı olarak bizler Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri şeklinde azami  bir şekile dikkatle beraber hassasiyet göstermekteyiz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.