Bir geliştirici iOS 13 Beta sürümünü kırdı

Akıllı telefon kullananların işletim sistemleri tam olarak ne olur ise olsun telefonlarının bütün özelliklerini aktif ve çok daha verimli bir biçimde kullanmayı isterler.

Bir geliştirici iOS 13 Beta sürümünü kırdı


Akıllı telefon kullananların işletim sistemleri tam olarak ne olur ise olsun telefonlarının bütün özelliklerini aktif ve çok daha verimli bir biçimde kullanmayı isterler. Buna karşın teknoloji firmaları da, farklı sebeplerden ötürü telefonları sınırlamakta. Hem Android hem de iOS işletim sistemini kullanan akıllı telefonlarda bu sınırlamanın olduğunu söylemek mümkün. Android işletim sistemi kullanıcılarının ''Root'' şeklinde bilmekte olduğu, iOS işletim sistemi üstünde de ''Jailbreak'' isimi ile adlandırılan işlemleri gerçekleştiren akıllı telefon kullananlar, telefonları üzerindeki sınırlamaları kaldırabilmeleri amaçlamaktalar. Genel olarak bedava bir şekilde bulunabilen söz konusu bu özelleştirilmiş  durumdaki yazılımlar, bazı zamanlarda  ise ücretli bir şekilde satılabilmekte. 

Aslında Apple  şirketi bu konuyla alakalı olarak geliştiricileri az daha zorluyor olsa bile geliştiriciler yine de iOS  isimli işletim sistemini tabiri caiz ise  'kırıp' bu söz konusu işletim sistemlerini de kendilerine göre özelleştirebiliyorlar. Bu defa gelecek aylar içerisinde yeni model iPhone kullananların hizmetine sunulacağı açıklanan iOS 13 adlı işletim sistemlerinden jailbreak kırılmış durumda. Twitter üzerinde sparkey kullanıcı adını kullanmakta olan bir  tane geliştirici, iPhone 8 modelindeki cihazında iOS 13 işletim sisteminin jailbreak bulunan versiyonunu kullanmakta olduğunu ifade etti. İddiasını ise bir tane de fotoğraf ekleyerek desteklemiş olan sparkey, iOS 13 Beta  sürümü ve Cydia isimli uygulaması bulunan iPhone'unu  açık bir şekilde gösterdi.

Şimdilik yalnızca geliştirici hesabı bulunan Apple  şirketi kullanıcılarının erişebilmekte oldukları iOS 13 Beta sürümünü jailbreak yapmayı başarmış olan sparkey, iOS 13 işletim sisteminin kararlı sürümünün çıkması ile beraber o sürümü de kırabilecek olduğunu düşünmekte.

Apple cephesi içerisinden halen bir açıklama yapılmazken teknoloji devinin bu söz konusu durumu zorlaştırmak amacıyla herhangi bir çalışma gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği ve iOS 13 işletim sisteminin ne zorlukla kırılabilecek olduğu da halen bilinmemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.