Google şirketinden 20 dolar tutarında telefon modelleri

Günümüz Türkiye içerisinde  internet hemen hemen herkesin az çok kullanabilmekte olduğu bir teknolojidir.

Google şirketinden 20 dolar tutarında telefon modelleri


Günümüz Türkiye içerisinde  internet hemen hemen herkesin az çok kullanabilmekte olduğu bir teknolojidir. Artık insanlara yolu tarif etmek yerine hemen  konum atıyor, merak etmiş olduğumuz şeyleri  ise Google’a girip sormaktayız. Dünyanın bir bölümünde, hatta kaba bir şekilde yarısında da bu olanaklara ulaşmak mümkün  durumda değil. Birleşmiş Milletler ise , dünyanın geri kalmış olan kısmının da internete erişebilmesi amacıyla özel bir çağrıda bulundu.

Çağrıya yanıt vermiş olan ilk kurumlardan bir tanesi ise Google şirketi oldu. Google  şirketinin Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Vinton Cerf, düzenlemiş olduğu basın toplantısı esnasında uygun fiyata sahip telefonlarını  resmi bir şekilde duyurdu.

Cerf, fiyatlar içerisinde indirime gitmeden dünyanın geri kalmış olanını çevrimiçi bir duruma getirmenin olanaksız olduğunu ifade etti. Başkan yardımcısı konuşmasının devamında ise, bu maksatla 20 dolar tutarında telefonlar çıkartacak olduklarının açıklamasını yaptı. Bu  söz konusu telefonlar özellik açısından tabii ki de çok daha alt seviye de yer alacak fakat internet erişimiyle birlikte uygulamaları çalıştırabilecek  özel donanıma da sahip durumda bulunacaklar.

Yalnızca kırsal bölgeler içerisinde internet erişimiyle ilgili sorun yaşanmakta olduğunu ifade eden Cerf, bu problemin sadece Afrika içerisinde değil, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde de gözlemlenmiş olduğunu ifade etti. Ülkenin %10 - %15’i arasındaki 1 nüfusun internete hiç bir şekilde erişimi bulunmuyor.

Birleşmiş Milletler raporuna bakılır ise, 2030 senesine kadarki dönemde her yetişkin birey, dijital  durumdaki ağlara tamamen sağlıklı bir biçimde erişebilme olanağına da kavuşmuş olacak. Dijital teknolojilerin getirdiklerinin yanında istenmemekte olan sonuçları da bulunabileceğini ifade eden birleşmiş milletler, özellikle de sosyal medya ile birlikte mahremiyetin ihlali hususlarında çok daha dikkatli olunmasını tavsiye etmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.