Bluetooth 5.1 ile alakalı tüm özellikler ortaya çıktı

Bluetooth isimli teknolojinin, son seneler içerisindeki en büyük sıçramasını Bluetooth 5.0 sayesinde yapmış olduğunu söylesek hiç yanlış olmaz.

Bluetooth 5.1 ile alakalı tüm özellikler ortaya çıktı


Bluetooth isimli teknolojinin, son seneler içerisindeki en büyük sıçramasını Bluetooth 5.0 sayesinde yapmış olduğunu söylesek hiç yanlış olmaz. Çekimle ilgili mesafesini 300 metre kadar çok şaşırtıcı bir seviyeye çıkartmış olan, düşük  bir şekilde güç tüketiminin yanı sıra 2Mbps'e ulaşan çok yüksek hızlar sunmakta olan Bluetooth 5.0, hızlı bir şekilde popülaritesini arttırmakta.

Özellikle de aynı esnada 2 tane ses cihazını bağlayabilmesi ile birlikte dikkatleri çekmiş olan ve 2016 senesinin Haziran ayından bu yana aramızda bulunan Bluetooth 5.0'in pabucu  ise çok yakın bir zamandan sonra dama atılmış olacak.

Bu hafta içinde Bluetooth 5.1'in geliştiriciler için teslim edilmeye başlanmış olduğunu ifade eden Bluetooth SIG, yeni nesildeki standartların GPS benzerindeki yön belirleme hizmetlerine bile yardımcı olabilecek seviyede güçlü olduğuna açık bir şekilde değindi.

Bluetooth SIG ayrıca, 5.1'e o kadar fazla güven duymakta ki mevcut seviye içerisinde 1 ila 10 metre arasında yer alan pozisyon belirleme kabiliyetinin santimetreler seviyesine kadar düşürülmüş olduğunu açıkça ifade ediyor. Bunun sayesinde Bluetooth 5.1 standardına geçmiş olan cihazların konumlarıyla ilgili özellikleri de neredeyse harikalaşmış bir durumda olacak.

Halen 5.1 standardı konusunda tüm bilgiler açık bir şekilde paylaşılmış değil fakat gelecek günler içerisinde detaylı açıklamalara kavuşmuş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.