Bu değişiklik Galaxy Fold modelinin bozulmasını engelleyecek

Samsung Galaxy Fold modeli, dünya üzerindeki değişik bölgeler içerisinde teknoloji editörlerine yollandıktan kısa zaman sonra birden çok problem ortaya çıkartmış oldu ve Samsung şirketi, editörlere yollamış olduğu test cihazlarını toplama kararı alarak Galaxy Fold modelinin piyasaya çıkış tarihini ertelemiş olduğunun duyurusunu yaptı.

Bu değişiklik Galaxy Fold modelinin bozulmasını engelleyecek


Samsung Galaxy Fold modeli, dünya üzerindeki değişik bölgeler içerisinde teknoloji editörlerine yollandıktan kısa zaman sonra birden çok problem ortaya çıkartmış oldu ve Samsung şirketi, editörlere yollamış olduğu test cihazlarını toplama kararı alarak Galaxy Fold modelinin piyasaya çıkış tarihini ertelemiş olduğunun duyurusunu yaptı. Güney Kore’den gelmiş olan yeni bir tane rapor ise, Samsung şirketinin Galaxy Fold modeliyle alakalı geliştirmelerini açıklamış durumda.

Samsung şirketinin Galaxy Fold modeli üstünde tam olarak nasıl bir değişiklik gerçekleştirmiş olduğunu açıklamadan önce cihazın aslında ne gibi problemi  olduğunu da bir anımsatalım. Cihaz üzerindeki en büyük problem, ekranın üstünde yeralan koruyucu katmanın çıkartılabilir bir koruyucu film gibi gözüküyor olması ve deforme etmenin ise fazlasıyla basit olması. 2. problem ise menteşenin kir ile birlikte toz ve tüy benzerindeki çok küçük nesnelerin bile içine girebilecek olduğu kadar gevşek bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkması.

Samsung şirketi cihazı tamamen kullanılamaz hale getirmiş olan birinci problemi çözmek amacıyla ekranın üstünde yer alan koruyucu katmanın uçlarını cihazın gövde kısmına sokmuş bir vaziyette. Böylelikle de bu katmanın açık halinde sökülmeye müsait olan  bir ucu da yer almayacak. Ummaktayız ki Samsung şirketi, bu tasarımla alakalı iyileştirmesini cihazın açılışına ilave edeceği bir uyarıyla beraber desteklemiş olur.

2. problem ise, kısa dönem içerisinde cihazın kullanımını çok fazla etkilemeyecek gibi gözüküyor olsa bile uzun vadede gövdenin iç kısmında ve menteşe kısmında birikmiş olan kir ile toz, cihazın kullanılmasını çok fazla zorlaştıracaktır. Samsung şirketi  menteşe üzerinde yer alan boşlukları minimum bir seviyeye getirip bu probleme geçici bir çözüm oluşturmuş bir vaziyette. Aslında yine de firmanın 2. nesil katlanabilir  özelliğe sahip akıllı telefonunda kir ile birlikte toza karşı çok  daha yüksek bir şekilde direnç göstermesi amacıyla yeni bir tane daha menteşe tasarımını geliştirmesi gerekli.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.