Bu güvenlik yaması Pixel 3a'yı Android Q'ya uygun yapıyor

Geçmiş olduğumuz ay Google I/O 2019 etkinliği kapsamında duyurusu yapılan Pixel 3a modelinin ilk güvenlik yaması paylaşıldı.

Bu güvenlik yaması Pixel 3a'yı Android Q'ya uygun yapıyor


Geçmiş olduğumuz ay Google I/O 2019 etkinliği kapsamında duyurusu yapılan Pixel 3a modelinin ilk güvenlik yaması paylaşıldı. Google şirketi, önemlilik sırasına bakarak sıralanmış olan 11 tane hatanın düzeltilmiş olduğu ilk yamayı  da bugün paylaştı.

Bu söz konusu hatalardan  bir tanesi, medya sistemi içerisinde yer alan ve siber saldırganların zararlı  durumdaki dosyaları normal bir dosya benzerinde göstermesini sağlamakta olan özel bir güvenlik açığıdır. Öteki yamalar ise bilgilerin kullanıcı izni bulunmadan uzaktan izlenebilecek olduğu bir hatayı gidermekte.

Bu söz konusu önemli hataların haricinde, cihazın kutudan çıktığı zaman içinde yer alan Mart ayına ait güvenlik yaması ile beraber birlikte gelmiş olduğu da göz önünde bulundurulduğu zaman cihazın güncelleme yapılmasının şart olduğunu açık bir şekilde ifade edebiliriz. Farklı bir tane önemli güncelleme de Android Q Beta işletim sistemine özel olarak bir zemin hazırlamış oldu.

Cihazın ayrıca 3 sene boyunca bütün güncel Android sürümlerini alacak olduğu da Google şirketi tarafından tescillenmiş oldu. Yurt dışında 400 dolar tutarında bir fiyat etiketine sahip olarak karşımıza çıkan cihazın ülkemiz içerisinde satışa çıkıp çıkmayacak olduğu da bir merak konusu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.