Bundan sonra sadece Epic Games Store üzerinden satılacak

Kasvetli yaşam içerisinde kalma nişancı oyunlarından Metro Exodus, popüler durumdaki oyun platformlarından Steam’i bir nevi ‘ekti’ ve bilgisayarlarda Epic Game Store platformuna özel bir şekilde yayınlanmış olacak.

Bundan sonra sadece Epic Games Store üzerinden satılacak


Kasvetli yaşam içerisinde kalma nişancı oyunlarından Metro Exodus, popüler durumdaki oyun platformlarından Steam’i bir nevi ‘ekti’ ve bilgisayarlarda Epic Game Store platformuna özel bir şekilde yayınlanmış olacak. Oyunun yayıncı şirketi Deep Silver tarafınan bugün yapılmış olan açıklama içerisinde, serinin en  son çıkacak oyununun 15 Şubat tarihinde yalnızca Epic Game Store üzerinde yer alacağı ifadelerine yer verildi.

Steam platformunun rakibine kaptırmış olduğu tek bir oyun ise  Metro Exodus yapımı değil. Ocak ayının ilk günlerinde Ubisoft şirketi de, The Division 2 isimli oyununun bilgisayar için olan versiyonunu daha öncesinde Steam üzerinde yer almasına karşın Epic Games Store platformuna özel bir şekilde yayınladı. Epic Games şirketinin geliştiricileri kendi tarafına çekebilmesindeki en büyük etkende çok daha düşük bir durumda kesintiler alıyor olması. Epic Games şirketi, satışlar içerisinden %12’lik oranda bir kesinti gerçekleştirirken bu bahsi geçen oran oyun endüstrisinin tamamında %30 seviyelerinde.

Deep Silver şirketinin CEO’su  görevinde bulunan Dr. Klemens Kundratitz, Epic Games şirketiyle yapmış oldukları anlaşma ile beraber Metro oyununun gelecek dönemine ve şu anda iş birliği içerisinde bulundukları 4A Games şirketinin geliştiricilerine daha çok yatırım yapabilecek olduklarını ifade ederken bu durumun Metro oyununun hayranlarının çıkarlarına olduğunu da açık bir şekilde ifade etmiş oldu. Deep Silver şirketi öte yandan yapmış olduğu açıklama içerisinde, oyunu değişik dijital marketler üzerinden ön sipariş ile almış olan kullanıcıların da oyuna sahip olabileceklerini ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.