Xiaomi şirketi Hindistan pazarının lideri oldu

Dünya üzerindeki en büyük telefon pazarlarından bir tanesi olarak bilinen Hindistan'ın yeni lideri Xiaomi şirketi oldu.

Xiaomi şirketi Hindistan pazarının lideri oldu


Dünya üzerindeki en büyük telefon pazarlarından bir tanesi olarak bilinen Hindistan'ın yeni lideri Xiaomi şirketi oldu. %28'lik bir oran ile birlikte Samsung şirketinin %24'lük payını geçmeyi başaran Xiaomi şirketi, 2017 senesinden bu zamana kadar çok  ciddi bir boyutta büyüme kaydetmiş oldu. Hindistan içerisindeki en yüksek seviyelerdeki sevkiyat sayısına ulaşmayı başaran ve çevrimiçi bulunmayan ortamlardaki varlığını büyütmüş olan Çin asıllı firma, bu durumun %36'lık bir bölümünü ise Flipkart ile birlikte Amazon şirketine borçlu.

430 milyon tane akıllı telefon kullanıcısı ile birlikte Çin'den hemen sonra dünya üzerindeki en büyük 2. akıllı telefon pazarı olarak öne çıkan Hindistan, daha yer alan potansiyelinin yarısına bile ulaşabilmiş bir durumda değil.

Çok ilginç bir şekilde akıllı olmayan telefon satış rakamları içerisinde de kayda değer bir büyüme gözlenmekte: 2017 senesi içerisinde %11 ile 2018 senesi içerisinde %10 seviyelerinde. Buraya bakmış olduğumuzda da %38'lik oran ile birlikte liderin Jio olduğunu görmekteyiz. Akıllı ve de akılsız durumdaki bütün telefonları hesaba kattığımızda da tekrar pazarda Jio ilk sırada yer alıyor.

Şirketlerin büyüme oranlarıda çok fazla ilgi çekiyor. Tecno şirketi 2018 senesi içerisinde %221 oranında büyüme gösterirken, Honor  şirketi %183 oranında, Infinix şirketi %146 ve de HMD şirketi (Nokia) ise %138 oranında bir büyüme kaydetmiş. OnePlus şirketi de her yıl %58 oranında büyüme göstererek pazar içerisinde en hızlı büyüme gösteren premium telefon markası olarak öne çıkıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.