Casusluk sebebiyle tutuklanan personel kovuldu

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde bir tane Huawei şirketinin çalışanı casusluk yaptığından dolayı Polonya'da tutuklanmış idi.

Casusluk sebebiyle tutuklanan personel kovuldu


Geçmiş olduğumuz günler içerisinde bir tane Huawei şirketinin çalışanı casusluk yaptığından dolayı Polonya'da tutuklanmış idi.

Huawei şirketinin başı ise bir zamandır Çin hükümetinin adına casusluk yapmak ve bir çok ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye sokuyor olmak gibi iddialarla derde girmiş durumda. Bu bahsi geçen iddialardan dolayı özellikle Avrupa içerisinde zorlu durumlar yaşamış olan firma, en son ise Polonya'da bir kriz yaşamış idi. 

Polonya içerisinde bir Huawei  şirketinin mağazasında satış müdürü olarak görevli bir Çinli, Çin hükümetine casusluk yapmak ve  de Polonya'nın ulusal durumdaki güvenliğini tehlikeye atma suçları sebebiyle tutuklandı.


Güvenlik güçleri tarafından yapılmış olan ''Casusluk direkt bir şekilde Huawei şirketiyle alakalı değil'' şeklindeki açıklamalara karşın, firmanın tutuklanmış olan çalışanın işine son vermiş olduğu ortaya çıktı. Halen suçluluğu konusunda bir kanıtlanma yapılmadan çalışanını işten çıkartmış olan Huawei şirketinin, bu çok hassas dönem içerisinde bu şekilde bir olay yaşaması da çok büyük bir talihsizlik.

Şimdi de gözler Polonya hükümetine çevrilmiş bir durumda zira ülke 5G ağı ile alakalı olarak Huawei şirketiyle çalışma kararını devam ettirmekteydi fakat bu son ortaya çıkan olay araştırılıp değerlendirilme yapıldıktan sonra bu kararın değişebilecek olduğu düşünülmekte. Bu ise Huawei şirketi için çok büyük bir darbe anlamına gelmekte zira firma Avrupa'da yer alan tüm müşterilerini teker teker kaybetmekte.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.