Chrome Beta 76. sürümüne güncellenmiş durumda

Android işletim sistemine özel paylaşılan Google Chrome uygulaması yalnızca birkaç gün öncesinde  75. sürümüne güncelleme yapılmıştı.

Chrome Beta 76. sürümüne güncellenmiş durumda


Android işletim sistemine özel paylaşılan Google Chrome uygulaması yalnızca birkaç gün öncesinde  75. sürümüne güncelleme yapılmıştı. Bu söz konusu güncelleme, güçlü ve  de benzeri bulunmayan şifreler oluşturabilmeye yardımcı durumda bulunan ve öte yandan kayıtlı  durumdaki şifrelerde arama yapabilmeye izin veren bir tane  şifre yöneticisi barındırmaktaydı. Öte yandan karanlık mod özelliği de güncellemeyle beraber getirilmişti.

Şimdi ise Android işletim sisteminin Google Chrome uygulamasına özel beta sürümüyle alakalı yeni bir tane daha  güncelleme paylaşıldı. Uygulama söz konusu bu güncelleme ile beraber 76. sürümüne de erişmiş oldu. Bu söz konusu güncelleme de hem cihazın  pili hem ise mobil veri kullanımı konusunda bir takım tasarruf sağlayabilecek yenilikleri üzerinde barındırıyor.

İlk gelmiş olan yenilik internet sayfalarının alt kısmında bulunan resimlerin görüntülenene kadar yüklenmeyecek oması. Kullanıcı sayfasını alt kısma doğru kaydırmaz ise Chrome, sayfanın alt kısmında kalmış olan resimleri yüklememekte. Belirli bir seviyeyle alt kısma doğru kaydırmaya başlanıldığında da resimler yüklenmekte. Böylelikle cihazın veri kullanımı da tamamen sınırlandırılmış olmakta. Firmaya bakılır ise kullanıcının asla görmemiş olduğu verileri  hemen yüklemek, pilin ömründen bir kayıp yaşanmasına ve sistemin kaynaklarını gereksiz bir şekilde harcayıp uzun bir şekilde işlem zamanına maruz kalınmasına da sebep olmakta.

Güncellemenin  çok önemli bir parçası şeklinde ise uygulamanın sağ üst kısmında kullanıcının Google üzerinde kullandığı profil resmine de açık bir şekilde yer verilmiş. Öte yandan karanlık mod  isimli özellik etkin olduğu müddetçe Chrome tarayıcısı, herhangi bir  şekilde internet sayfasına ait karanlık yapısını göstermekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.