Chrome eklentisiyle dolandırıcı siteleri işaretleyebiliyorsunuz

İnternet üstünde pek çok site üzerinde kişisel bilgilerinizin yanında hassas durumdaki verilerinizi kullanma konusunda isteği bulunan kötü maksatlı kişiler olduğundan dolayı Google şirketi, dolandırıcı durumdaki  siteleri işaretleyebilmeye izin veriyor olacak.

Chrome eklentisiyle dolandırıcı siteleri işaretleyebiliyorsunuz


İnternet üstünde pek çok site üzerinde kişisel bilgilerinizin yanında hassas durumdaki verilerinizi kullanma konusunda isteği bulunan kötü maksatlı kişiler olduğundan dolayı Google şirketi, dolandırıcı durumdaki  siteleri işaretleyebilmeye izin veriyor olacak. Bu zararlı  durumdaki kodlar ile birlikte hackerların yer aldığı, sisteminize girme konusunda isteği olan kararsız durumdaki siteler, bundan sonra işaretlenip bütün ziyaretçileri de uyarıyor olacak. Yeni gelmiş olan bu özellikle beraber çok güvenli bir arama ortamı oluşturulabiliyor olacak.

Fazlasıyla ufak olan bir bağlantı, yazım hatasının sonrasında fazlasıyla değişik web sayfalarına gitmek basit bir şekilde yaşanabilmekte olduğu gibi bu sitelere girmenin sonrasında bilgileriniz de dark web üzerinde paylaşılabilir.

Pek çok teknoloji firması bu problemi görmezden gelmiş olsa bile Google şirketi, bu problemin farkına varıp çok daha yeni bir sistem geliştirmiş oldu. Bu söz konusu sistemle beraber kullanıcılar, zararlı durumdaki siteleri tespit ederek kısa zaman içerisinde engelleyebiliyor olacak. Kullanıcıların tespit etmesi raporları ile işleyecek sistem sonrasında siber suçluların etkinliklerinin düşürülecek olması konusunda bir beklenti var..

URL veyahut öteki verileri kontrol edip uygunsuz bir şeyin bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek sistemle beraber çok daha güvenli bir gezinti yapılması amaçlanmakta.

Bilgilerinize ulaşma konusunda isteği bulunan sitelerin büyük bir kısmı, güvenilir durumdaki sitelerin kopyalarını yapıp bilgilerinize ulaştığından dolayı Google şirketi, sahte bağlantılar vermekte olan siteleri işaretleyip kullanıcıların mağdur olmalarını da engelliyor olacak.

En son ise Suspicious Site Reporter adına sahip bir bir eklenti duyurusu yapan Google şirketi, bu söz konusu eklentiyle beraber şüpheli  durumdaki sitelere işaretler koyup siteye girmeden öncesinde 2 defa düşünmenizi sağlıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.