Chromecast Audio'nun üretimi Google tarafından sona erdirildi

Google şirketinin çok popüler olmasa bile fazlasıyla kullanışlı  durumdaki ürünlerinden bir tanesi olan Chromecast Audio'nun üretiminin durdurulması konusunda karar alındı.

Chromecast Audio'nun üretimi Google tarafından sona erdirildi


Google şirketinin çok popüler olmasa bile fazlasıyla kullanışlı  durumdaki ürünlerinden bir tanesi olan Chromecast Audio'nun üretiminin durdurulması konusunda karar alındı.

Google şirketinin, her çeşitten hoparlörü kablosuz bir şekilde müzik yayını gerçekleştirebilen birer cihaza çevirme özelliği bulunan küçük ve fazlasıyla kullanışlı ürünlerinden Chromecast Audio'nun üretimi resmi bir şekilde sona erdirildi. Sadece hoparlörde yer alan 3.5 milimetrelik kulaklık giriş kısmına Chromecast Audio’yu bağlayarak, cihaza ise USB portunun üstünden güç verdikten hemen sonra; Chromecast Audio ile beraber bütün hoparlörleri müzik yayını amacıyla kullanmak olanaklı olmaktaydı.

Google şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde Chromecast Audio'nun üretilmesinin durdurulmuş olduğunu fakat ürünlerinin gelişmesiyle birlikte çeşitlenmeyi de sürdürdüğünü ifade etti. Ürünün stokları içerisinde ise bir indirime gidildiği açıklandı. 35 dolar tutarından satışta bulunan bu ürün, üretiminin durdurulma kararı alınmasından sonra 10 dolar tutarındaki etiketi ile birlikte satılmaya başlanmış oldu. 

Google şirketinin konuyla alakalı tam açıklamasıda şöyle;

''Ürün konusundaki portföyümüz gelişmeyi sürdürmekte ve şimdi ise kullanıcıların ses keyfini çıkartabilmeleri amacıyla farklı ürünlerimiz mevcut. Bundan dolayı Chromecast Audio  isimli ürünlerimizi üretmeyi bırakma kararı aldık. Chromecast Audio cihazlarıyla alakalı olarak yardım sunmayı sürdüreceğiz, böylelikle kullanıcılar müzikleri ile birlikte podcast’lerinin ve daha çoğunun tadını çıkartmayı sürdürebilecekler.''

Ürün ülkemiz içerisinde resmi bir şekilde satışta olmadığından dolayı bahsi geçen bu indirimden yararlanmamız mümkün olmayacak fakat alternatif satış kanalları ile ürüne bir zaman daha ulaşabilmenin olanaklı olacağı düşünülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.