Commodore tam boy şeklinde geri gelecek

Son seneler içerisinde eski dönemlerdeki konsolların yenilenerek yeniden piyasaya çıkartılması gibi bir akım başlamış durumda. Nintendo şirketi ise NES ile birlikte SNES Classic sayesinde çok büyük  bir başarı yakalamış oldu.

Commodore tam boy şeklinde geri gelecek


Son seneler içerisinde eski dönemlerdeki konsolların yenilenerek yeniden piyasaya çıkartılması gibi bir akım başlamış durumda. Nintendo şirketi ise NES ile birlikte SNES Classic sayesinde çok büyük  bir başarı yakalamış oldu. Sony şirketinin de PlayStation Classic isimli konsolu var. SEGA şirketi de biz oyun severlere the Genesis Mini konusunda bir söz vermiş durumda. Madenden çıkartılmamış belki de görebileceğimiz en değerli parça da bu senenin sonlarına doğru tekrardan raflarda boy göstermeye başlayacak. Commodore 64 isimli konsol, aralık ayı içerisinde tam boy şeklinde tekrardan piyasada yer alacak. 

Commodore 64 aslında bir konsol değil, mini bir bilgisayardır. Aslında yine herkesin oyun oynayabilmesi ve de  eski anıları yaşatabilmek amacıyla kullanılacak olduğu gerçeğinden dolayı da bir konsol gibi isimlendirilmekte. En azından son dönemler içerisinde durum aynen bu şekilde.

Koch Media şirketi ile birlikte Retro Games şirketi, modern sistemler ile güncellenmiş  durumdaki bir Commodore 64 olarak karşımıza çıkacak The C64’ü hazırlamış olacak. Retro Games  şirketi bundan sadece birkaç sene öncesinde de komple fonksiyonel durumda mini bir Commodore 64 üretimi yapmıştı. 

5 Aralık 2019 tarihi içerisinde çıkacak olduğu açıklanan bu konsolun satış fiyatı da 119,99 Euro fiyat etiketi ile bizleri karşılayacak. Cihaz üzerinde komple fonksiyonel  özelliğe sahip bir klavye, BASIC’i başlatma konusunda bir kabiliyet, Commodore Vic 20 ile ilgili bir uyumluluk yer alacak. 

Retro Games şirketinin yöneticilerinden  bir tanesi olan Paul Andrews, bir defa daha Koch Media şirketiyle çalışıp, en fazla sevilmiş olan retro oyunlarla birlikte en ikonik durumdaki ev bilgisayarlarından 2 tanesini de geri getirecek olduklarından dolayı fazlasıyla mutlu olduklarını da ifade etti. 


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.