Cortana'dan ofislerle alakalı büyük yenilik

Microsoft şirketinin dijital asistanlarından Cortana, yaşamına Windows 10 işletim sisteminin içinde yapay zeka bulunan bir yardımcı şeklinde başlamıştı.

Cortana'dan ofislerle alakalı büyük yenilik


Microsoft şirketinin dijital asistanlarından Cortana, yaşamına Windows 10 işletim sisteminin içinde yapay zeka bulunan bir yardımcı şeklinde başlamıştı. Şimdilerde Microsoft şirketinin, Microsoft Build’i üzerinde konsept video üzerinde kendisini çok daha gelişmiş bir biçimde tekrardan inşa etmiş oldu.

Microsoft şirketinin göstermiş olduğu video içerisinde Cortana, soruları yanıtlamakta, takvimini tekrardan düzenlemekte, konferanslarla alakalı rezervasyon yapmakta ve hava durumunu  detaylıca kontrol etmekte. Asistan, farklı soruların bağlamını anlamakta ve türlü veri kaynaklarını da birleştirebilmekte.

İletişim başkan yardımcısı görevinde bulunan  Frank Shaw ise ''Bu bahsi geçen teknoloji, gelecek konuşma deneyimiyle alakalı bir şekilde itici bir güç şeklinde karşımıza çıkmış olacak. Cortana adlı asistana entegre edilmiş olacak. Azure Bot Services ile beraber Microsoft Bot Framework üzerinde yer almış olan geliştiricilere özel olarakta uygun bir durumda olacak'' ifadelerine yer verdi.

Seneler boyunca Cortana, Microsoft şirketinin yapay zeka hırsının bir sembolü olarak karşımızdaydı. Fakat zaman içerisinde Microsoft şirketinin bu husustaki duruşu bir  değişim göstermiş oldu. Geçmiş olduğumuz sene Cortana’nın eski yöneticilerinden  bir tanesi olan Javier Soltero, Cortana asistan zekasının değişik uygulamalara dağıtılmış olduğundan söz etti.

Soltero ayrıca, Microsoft şirketinden ayrıldıktan sonra bir takım değişiklikler yaşamış oldu. Windows 10 işletim sisteminin Mayıs 2019 güncellemesi esnasında Cortana, Windows işletim sisteminin arama kutusundan tamamen ayrıldı. Fakat Microsoft şirketinin paylaşmış olduğu video içerisinde Cortana’nın çekirdek misyonu üzerinde Soltero’nun vizyonuna bağlı kalınmış olduğu da görülmekte.

Firmanın Cortana üstünde yapacak olduğu bu yenilikler fazlasıyla önemli, bir taraftan kullanıcılara Cortana’nın varlığını anımsatırken öte taraftan ise Microsoft şirketinin yapay zekayı fazlasıyla pratik kullanabilecek olduğunu da göstermekte. fakat Cortana’nın Google Asistanla yarışabilmesi amacıyla daha kat etmesi gerekli yollar yer almakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.