Diğer üreticilerinde Google şirketinden ürkmesi gerekiyor mu?

Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisansını askıya alması ile beraber akıllı telefon sektörü içerisinde fazlasıyla büyük bir soru işareti meydana gelmiş vaziyette.

Diğer üreticilerinde Google şirketinden ürkmesi gerekiyor mu?


Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisansını askıya alması ile beraber akıllı telefon sektörü içerisinde fazlasıyla büyük bir soru işareti meydana gelmiş vaziyette. Amerika Birleşik Devletleri, şu anda sadece Huawei şirketini kara listesine eklemiş olsa bile gelecek dönemde değişik marka ve firmalar da Amerika Birleşik Devletleri'nin radarı içerisinde bir '‘düşman’' şeklinde gözükebilir ve değişik yasaklamalar da getirilebilir.

Bu sebepten dolayı Google şirketinin Huawei şirketiyle olan ortaklığını dondurmuş olması, öteki akıllı telefon firmaları için de çok büyük  bir alarm niteliği taşımakta. Huawei şirketi, durumla alakalı herhangi bir değişiklik yapılmadığı takdirde Android işletim sisteminin açık kaynağı bulunan sürümünü kullanmaya itilmiş olacak ve Play Store ile birlikte YouTube ve Gmail benzerindeki başlıca Google şirketine ait servislerini de kullanamıyor olacak.

Bu söz konusu, Amerika Birleşik Devletleri'nin tarafından gerçekleştirilmiş bulunsa bile global durumdaki akıllı telefon piyasasını da etkilemekte. Bu sebepten dolayı Huawei şirketi, yerel  bir şekilde değil küresel açıdan bir çözüm üretmek mecburiyetinde kalmış olacak. Bunların ilk sırasında da kullanıcıların akıllı telefonlarından maksimum bir seviyede yararlanmasını sağlayabilecek bir uygulama mağazasını oluşturabilmek yer almakta.

İlk sırada Çin asıllı firmalar olmak üzere öteki akıllı telefon üreten firmalar da Amerika Birleşik Devletleri'nin yapmış olduğu bu hamlesini bir uyarı şeklinde kabul etmiş olabilirler. Dolayısıyla da kendilerine ait uygulama mağazalarını oluşturmaya başlamaları fazlası ile olası. Aslında belki de birkaç tane akıllı telefon üreticisi firma ortaklığa gidip Play Store platformuna rakip bir uygulama mağazası kurabilmeyi de göz önünde bulundurmuş olurlar. Bu vaziyette ise Google şirketi, hükumet eli ile birlikte fazlasıyla ciddi bir zarara sürüklenmiş olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.