Discord'dan Steam'ı tahtından indirebilecek bir hamle

Discord isimli platform, yapmış olduğu hamlelerle beraber oyun mağazasını fazlasıyla hızlı bir biçimde geliştirmekte.

Discord'dan Steam'ı tahtından indirebilecek bir hamle


Discord isimli platform, yapmış olduğu hamlelerle beraber oyun mağazasını fazlasıyla hızlı bir biçimde geliştirmekte.

8 Ağustos 2018 tarihi içerisine resmi bir şekilde piyasaya sürülmüş olmasının sonrasında, fazlasıyla hızlı bir biçimde neredeyse tüm oyuncuların haberleşmek amacıyla kullanmaya başlamış olduğu platform durumuna gelmeyi başaran Discord; sadece birkaç gün öncesinde gerçekleştirdiği bir açıklamayla beraber Indie oyun geliştiricilerinin oyunlarını Discord Store üzerine yüklemeleri durumunda normalden  çok daha fazla bir  kâr payı elde edecek olduklarının duyurusunu yaptı.

Oyun yapımcıları içinde satışlardan verilmekte olan oran fazlasıyla büyük bir önem taşımakta. Steam platformu, en düşük durumdaki oranı oyun yapımcılarına vermekte olan platform konumunda bulunuyor ve satışlardan elde etmiş olduğu gelirlerin %70'lik bir kısmını yapımcılara vermekte. Epic Games şirketi de az daha iyimser bir oranla yaklaşarak %88'lik bir kısmını oyun yapımcılarına aktarmakta. Discord platformu da daha öncesinde hiç bir şekilde görülmemiş %90'lık bir oran ile, oyun yapımcılarını cezbedilmeyi hedeflemekte.

Oyun geliştirici firmaların bu durumla ilgili ne yapaca oldukları şu anda bilinmemekte çünkü bir yanda Steam platformunun seneler boyunca saldığı nâmının altında satış yapabilmek varken öte tarafta aynı fiyata satılmakta olan oyunun Discord Mağazası içerisinde çok daha fazla kâr getirecek olması var. Discord platformunun geliştirici ile birlikte kullanıcı ilişkilerine vermekte olduğu önemin fazlasıyla büyük olduğunu ve bunun ise Discord'un tercih edilmesi konusunda çok önemli bir etken olabileceğininde altını çizsek yanlış olmaz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.