Meclis içerisinde salep ikram ettiler

AK Parti'nin Burdur milletvekillerinden Bayram Özçelik ile birlikte Yasin Uğur, Meclis içerisinde milletvekilleri ve gazeteciler için saleple birlikte ceviz ezmesi ve haşhaşlı kıtır ikramında bulundular.

Meclis içerisinde salep ikram ettiler


AK Parti'nin Burdur milletvekillerinden Bayram Özçelik ile birlikte Yasin Uğur, Meclis içerisinde milletvekilleri ve gazeteciler için saleple birlikte ceviz ezmesi ve haşhaşlı kıtır ikramında bulundular.


Özçelik ile Uğur, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ana Bina'sında yer alan basın koridoru içerisinde, gazetecilere  Bucak salebi ile birlikte Burdur'a  özgü durumdaki haşhaşlı kıtır ve de ceviz ezmesi ikramında bulundular.
Uğur ayrıca salebin, Bucak ilçesinde Toros Dağları'nda yetişmekte olan bitkiden elde  edilmiş olduğunu ve fazlasıyla kıymetli bir içecek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği; ''Çarşı  veya pazar değil, hakiki  Bucak salebi'' şeklindeki sözlerinin Bucak salebinin tanınması konusunda çok önemli  bir rol oynadığını ifade eden  Uğur, salebin soğuk  durumdaki kış günleri içerisinde bronşit ile birlikte astımdan korunmak amacıyla çok  güzel bir içecek olduğunu ifade etti.

Bayram Özçelik ise Meclis içerisinde her sene bütçe görüşmeleri esnasındaki salep  ikramlarının geleneksel bir hal aldığını ifade edip; ''Getirmediğimizde arkadaşlar  sürekli olarak ''ne zaman salep gelecek'' şeklinde soruyorlar.'' ifadelerine yer verdi.

Türkiye içerisinde üretimi gerçekleştirilen 200 tonluk salebin 5 tonluk kısmının Bucak ilçesinden elde  edilmiş olduğunu, %70'lik bir kısmının ticaretinin Bucak üstünden gerçekleştirildiğini ifade eden  Özçelik, bunun yanı sıra ceviz ezmesininde coğrafi işareti bulunan yöresel bir tatlı  olduğunu, haşhaşlı yapılan kıtırın da kent içerisinde çok fazla ikram edilmekte olduğunu belirtti.

Özçelik ile birlikte Uğur, daha sonrasında kulise geçip, milletvekillerine de  salep ile birlikte ceviz ezmesi ve de haşhaşlı kıtır ikramında bulundu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.