Dünya üzerindeki en hızlı büyüyen oyun PUBG Mobile oldu

PUBG Mobile isimli oyun şu an içerisinde dünyanın en popüler hale gelen mobil oyunu ve 100 milyon taneden çok aktif kullanıcısı bulunuyor.

Dünya üzerindeki en hızlı büyüyen oyun PUBG Mobile oldu


PUBG Mobile isimli oyun şu an içerisinde dünyanın en popüler hale gelen mobil oyunu ve 100 milyon taneden çok aktif kullanıcısı bulunuyor. Aynı zaman içerisinde de dünyanın en fazla gelir elde etmiş bulunan oyunu olarak öne çıkan PUBG Mobile, 146 milyon dolar tutarındaki miktarı aşmış bir gelire sahip.

Oyunun bu kazancı sadece oyun içindeki satın almalardan da gelmemekte. Çin’in kendisine özel tekrardan markası  olan Game For Peace isimli markadan da gelmekte. Çin asıllı brokerlik şirketlerinden biri olan Great Wall Securities firması, PUBG Mobile isimli yapımın 76., Game For Peace isimli yapımın ise 70 milyon dolar  tutarında bir gelir elde etmiş olduğunu hesaplamış oldu. Bunlar tabii ki de net sayılar değil fakat gerçeğe fazlasıyla yakın durumdaki tahminler.

Game For Peace isimli yapım, teknik bir şekilde daha az kanlı bulunan bir PUBG Mobile isimli oyun ve de  ölen karakterler, kalkıp el sallayıp haritadan çıkmaktalar. Öte yandan oyun içindeki ortam fazlasıyla çok Çin vatanseveri biçimde düzenlenmiş vaziyette. Çin asıllı yetkililer, Tencent şirketinin  PUBG Mobile isimli yapımı bizim bilmiş olduğumuz haliyle ülke içinde yayınlanması konusunda izin vermemişti. 

Çin'de yer alan pazar, mobil oyun üreticileri açısından girmesi fazlasıyla basit bir pazar da değil. Ülkede yer alan resmi kurumları, oyunların  çok yozlaştırıcı ve de  sosyal yapıyı bozmakta olan şeyler olduğu düşüncesinde ve çok daha ağır kısıtlamalar uygulamaktalar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.