Edge için yeni sürümler gözüktü

Microsoft şirketi, geçmiş olduğumuz sene Edge  isimli yeni tarayıcısının macOS  işletim sistemli cihazlara gelecek olduğunu açıklamış fakat tam olarak ne zaman paylaşılacağını da söylememişti.

Edge için yeni sürümler gözüktü


Microsoft şirketi, geçmiş olduğumuz sene Edge  isimli yeni tarayıcısının macOS  işletim sistemli cihazlara gelecek olduğunu açıklamış fakat tam olarak ne zaman paylaşılacağını da söylememişti. Chrome tabanına sahip Edge tarayıcısının Canary ile birlikte Dev (Geliştirici) adlı sürümleri, Microsoft şirketinin resmi duyurus yapılmadan önce sızdı ve firmanın sunucularından indirilebilir bir vaziyette.

Microsoft şirketi, dün gerçekleştirilmiş olan Build 2019  isimli geliştirici konferansı esnasında, Edge adlı yeni tarayıcısının macOS işletim sistemi sürümlerini kısa bir şekilde göstermiş fakat çıkış tarihlerini de hiç bir şekilde vermemişti. The Verge üzerinde yer almış olan habere bakılırsa, Walking Cat ismine sahip bir tane Twitter kullanıcısı, Edge tarayıcısının Canary ile birlikte Dev sürümlerinin indirme yapılabilen bağlantılarını açık bir şekilde sızdırdı.

Chromium tabanına sahip olan Edge sürümü, medya kontrolleri ile beraber Touch Bar desteğini de bütün kullanıcılarına sunmuş olacak. Yeni getirilmiş olan güvenlik kontrolü ile birlikte web üstünde yer alan metinleri ve de  görselleri basit birş ekilde toplamaya fayda sağlayan bir araç halen Windows işletim sisteminden macOS’a geçiş yapmadı fakat gelecek dönemde macOS işletim sistemine de gelmesine kesin gözü ile bakılmakta.

macOS işletim sistemi kullanıyorsanız ve söz konusu bu yeni Edge tarayıcısını denemeyi istiyorsanız Microsoft şirketinin web sayfasındaki bağlantılar üstünden kolayca indirebilirsiniz. Tarayıcıya ait olan Canary  isimli sürümü günlük  bir şekilde güncellenirken, Dev isimli sürümü de haftalık bir şekilde güncellenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.