Ekim güncellemesindeki hata kullanıcıların kabusu haline geldi

Ekim 2018 tarihinde paylaşılan güncellemeden kaldığı açıklanan 2 tane hata sonucunda işletim sisteminin kullanıcıları tamamen çileden çıkmış bir halde.

Ekim güncellemesindeki hata kullanıcıların kabusu haline geldi


Ekim 2018 tarihinde paylaşılan güncellemeden kaldığı açıklanan 2 tane hata sonucunda işletim sisteminin kullanıcıları tamamen çileden çıkmış bir halde.

Hatalar ile dolu  geçen bir ayın sonrasında Microsoft şirketi, Kasım ayı içerisinde Ekim 2018'e ait güncellemeyi yeniden yayınladı fakat problemler güncellemeyi yüklemiş olan insanların başına bela olmayı da sürdürmekte

İlk problem ile beraber kullanıcılar Windows 10 işletim sisteminin yerleşik durumdaki yönetici hesabını etkinleştirdikleri zaman, Windows 10 işletim sistemi, Ekim 2018  tarihindeki güncellemesinden sonra otomatik bir şekilde etkisizleştirilmiş oluyor. Özellik genel olarak güvenlik sebeplerinden ötürü kapalı fakat bir bilgisayarda problem giderme amacıyla yararlı bir özellik haline de gelebilmekte.

2. problem ise daha bir az ciddi durumda olsa bile FLAC uzantısına sahip medya dosyalarını etkilemekte. Bu sıkıştırılmamış durumda bulunan ses dosyaları, genel olarak kaliteli bir dinleme deneyimi sağlamaktadır fakat Windows işletim sisteminin son sürümü içerisinde şarkı adları gibi parçaya entegre haline gelen bilgiler dosya yöneticisinden kesilmiş bir halde. Yerleşik  olarak gelen Groove müzik oynatıcısıyla birlikte Windows Media Player bile bu bahsi geçen dosyaları çaldığı esnada problemler yaşamakta, ilk dakikalarını atmakta. Şu anda bir yama gelecek gibi görünmüyor olsa bile Windows, bir  tane sürümün beta testlerini yapmakta olduğunu ifade etti.

Bu bahsi geçen hatalar ise Windows’un Ekim  atınaki güncellemesini geriye çekmesine sebep olan dosya silme hatası kadar çok ciddi hatalar olmasa bile kullanıcıları  çok fazla sinir edebilmekteler. Eğer sizlerde benzer problemler yaşamaktaysanız, Microsoft şirketine bu durumu raporlamak şu anda yapabilecek olduğunuz en yararlı şey olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.